Adalet ve Kalkınma Partisi Osmancık Belediye Başkan Aday Adayı Emin Serdar Kurşun, gazetemiz Evrim'e ziyarette bulundu. 

2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Osmancık Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olan Emin Serdar Kurşun, gazetemiz imtiyaz sahibi Bilal Çevrim ile bir süre sohbet etti.

Bir dönem Osmancık'ta Belediye Başkanlığı da yapan Kurşun; "1995'te Belediyede Park ve Bahçeler Müdürlüğünde göreve başlamıştım. 10 senelik hizmetten sonra Belediye Başkanlığı nasip oldu 5 sene Osmancık’a hizmet ettim. Belediye Başkanlığı görevimin sonunda 14 sene Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumunda görev aldım.  

Emekli olursam Belediye Başkanlığı görevine yeniden talip olurum demiştim.  Ve emeklilik geldi yeniden bu göreve talip olduk.

Nerede olursak olalım ilçemizle alakamız, irtibatımız, muhabbetimiz eksik olmadı. Memleketimiz için bundan sonra neler yapabileceğiz noktasında her zaman kafamızda bir ajanda oluştu.  Dolayısıyla ciddi bir birikimimiz olduğunu düşünüyorum."dedi.

"OSMANCIK ÜZÜMÜNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Aynı zamanda Ziraat Mühendisi  de olan Kurşun, Osmancık 97 tohumunun tescili ile ilçedeki ticari markalaşmanın önünü açtıklarını, Osmancık Üzümünün ise başka bir il tarafından tescil edildiğini belirterek; "Osmancık'ta askerlik yapan birinin burdan fidan götürerek İzmir'de çoğaltması, ve Osmancık Üzümü olarak orada bilinmesi ve tescili de yapıldı. Osmancık'tan gittiğine dair çok sağlam kanıtlar ve kayıtlar da var. 

Osmancık'ın bir de çavuş üzümleri çok meşhur. Birden fazla çeşidi olan çavuş üzümleri ile de bir etkinlik mutlaka yapmamız lazım.  Osmancık üzümü de madem buradan gitti ona da sahip çıkmamız gerekiyor diye düşünüyorum. "dedi.

ÇEVRİM; “ULUSLARARASI BARIŞ FESTİVALİ ATEŞİNİ BİZ YAKALIM"

Osmancık Üzümünün  başka bir il tarafından tescil edilmesinin kanayan bir yara olduğunu ifade eden Bilal Çevrim, Baltacı Mehmet Paşa konusunun da aynı şekilde kanayan bir yara olduğunu söyledi.

Evrim Gazetesi sahibi Bilal Çevrim, Baltacı Mehmet Paşa’nın, Rus Çarı I. Petro ile 22 Temmuz 1711’de imzalanan barış anlaşmasının tarihin en önemli olayları arasında yer aldığını hatırlatarak “Osmancık Uluslararası Barış Festivali” adı altında bir etkinlik yapılması önerisini yineledi.

Çevrim; “Prut Savaşı ve Antlaşması XVIII. yüzyılın ve günümüzün halen en çok tartışılan  konularından birini teşkil etmektedir. Bugün Ukrayna’yı işgal eden ve savaş başlatan Rusya o yüzyılda da sıcak denizlere açılma ihtiyacı duymuş, İsveç Kralı Demirbaş Şarl ile (XII. Karl) Rus Çarı Deli Petro arasındaki sürekli bir savaş başlamıştır. Bu savaş Rusya topraklarında Osmanlı sınırlarına yakın yerlere kadar ilerleyen İsveç kralının Rus çarı karşısında yenilip yaralı bir halde Osmanlı topraklarına sığınması ve akabinde Prut nehrinin taşkın yatağında başlayan savaş Rus birliklerinin 21 Temmuz’da Osmanlı’ya teslim olmalarıyla beraber son bulmuştur.  Osmanlı ordusunun başında ise iki kez Sadrazamlık yapan hemşerimiz Baltacı Mehmet Paşa yer almıştır.

“BALTACI, TARİHİN EN ÇOK KONUŞULAN DEVLET ADAMIDIR”

Sivas'ta kene tedbiri, yeşil alanlar ilaçlanıyor! Sivas'ta kene tedbiri, yeşil alanlar ilaçlanıyor!

Halen tarihin en çok konuşulan devlet adamı olan Osmancıklı Baltacı Mehmet Paşa’nın ünü bugün dünyaca bilinmektedir.  Bilhassa Baltacı Mehmet Paşa’nın, Rus Çarı I. Petro ile 22 Temmuz 1711’de barış anlaşması imzalaması tarihin en önemli olayları arasında yer almaktadır.  Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan barış anlaşmasının yıldönümlerinin ilçemizde yapılabilecek uluslararası bir etkinlikle değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

“BALTACI, OSMANLI İMPARATORLUĞUNDA İKİ KEZ BAŞBAKANLIK YAPMIŞTIR”

Osmanlı İmparatorluğu’nda valilikler ve ikiz kez başbakanlık görevini yapan hemşerimiz Baltacı Mehmet Paşa’ya ilçemizde bir anıt mezar yapılarak her yılın 22 Temmuz’unda Uluslararası bir alana sahip olacak “Osmancık Barış Festivali” adı altından bir etkinliğin yapılmasını sağlamak için, bıkmadan usanmadan her fırsatta dile getirmeye, önerilerimizi tekrar etmeye, yenilerini sunmaya ve bu önerilerin takibini yapmaya devam edeceğiz. Böylesi uluslararası bir festival hem Osmancık’ın hem de Çorum’un tanıtımına önemli katkılar sağlayacaktır.  Bugüne kadar böyle bir girişimde bulunulmamış olması, en azından bir anıtının dahi yapılmamış olması ilçemiz ve ilimiz için bir şanssızlıktır.

“YETKİLİLER KENDİLERİNİ SORUMLU HİSSETMELİ”

Uluslararası Barış Festivali için uygun zemin ve imkanların sağlanması için Gazeteciler Cemiyeti olarak başlattığımız çalışmalara, ilgili yetkililerin ilçemizin geleceği, turizm potansiyelini öne çıkarma açısından değerlendirilmelerini ve kendilerini sorumlu hissetmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Umarım en kısa zamanda gerekli başvurular yapılır, destekler alınır, Osmancık Uluslararası Barış Festivali kurulur, ülkemizin bu alanda dünyaya açılmasında, Osmancık’ta söz sahibi olur. Savaşların olmadığı barışın hakim olduğu bir dünyada, uluslararası barış festivali ateşini biz yakalım. “dedi.

Baltacı Mehmet Paşa'nın hayatını konu alan müzikalin yazılmasına vesile olduklarını belirten Serdar Kurşun,  anıt mezarın yapılmasına da vesile olmayı istediklerini ifade etti.

Editör: İlkay Sever