Çorum'un Dodurga ilçesi Mehmet Dede Obruk Köyünde Yöresel şenlik düzenlendi. Çok sayıda sanatçının katıldığı şenlikte Ali Ekber Eren'de sahne alarak eserlerini seslendirdi. 

Mehmet Dede Obruk Köyü Yöresel Şenliği harman alanında gerçekleştirildi. Obruk Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen, köy ve bölge halkını bir araya getiren şenlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Eren, halk ozanları Abbas Balcı, Kumbabalı Davulcu Ali, Kadir Çiftçi, Deniz Soydan, Sarıgül ve çok sayıda sanatçı sahne aldı. Sanatçıların söylediği türkülere eşlik eden vatandaşlar bol bol halay çekti, oyun havaları ile coştu.

Hediye çekilişlerinin yapıldığı şenlikte açık artırmaya çıkarılan koç ise 190 bin liraya satıldı.

Güney Kore’de “Hitit Özel Sergisi” açıldı Güney Kore’de “Hitit Özel Sergisi” açıldı

Obruk Köyü Muhtarı Ali Ekber Sever, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen muhtarlık azalarına, gönüllülere ve katılımcılara teşekkür etti.

2024 Mehmet Dede Obruk Köyü Yöresel Şenliğine katılanlar arasında CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, AK Parti Osmancık İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Şişli, Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya, Osmancık Kent Konseyi Başkanı Ceyhan Dölcü, Genel Sekreteri Abdullah Keskin, CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli isim yer aldı.

Editör: İlkay Sever