Çorum'un komşu kenti Yozgat'ta havaalanı ve demiryolu sevinci yaşanıyor. Yozgatlılar bir süredir yüksek hızlı trenle Ankara'ya giderken şimdi de İstanbul seferleri başlıyor. Önümüzdeki günlerde yapımı tamamlanmak üzere olan Bozok Havalimanın da hizmete girmesiyle birlikte Yozgatlılar İstanbul'a hem havadan, hem de trenle ulaşım imkanı bulacak.

437590046 448612094400671 7762492902987812584 N

TRENLE ANKARA 1 SAATE DÜŞTÜ

Ankara, Yozgat ve Sivas arasında hizmete giren Yüksek Hızlı Tren ( YHT) hattı, bölge halkının ulaşım alışkanlıklarını kökten değiştirdi. 27 Nisan itibarıyla seferlere başlayacak olan hızlı tren hattı, Yozgat-Ankara arasını sadece 1 saat 30 dakikaya indirerek, hem zaman hem de maliyet açısından büyük bir avantaj sağlayacak. Yozgatlılar'ın uzun süredir beklediği bu hizmet, şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı ve seferlerde yer bulmak zorlaştı.

İSTANBUL DURAĞI YENİ EKLENDİ

AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy, hizmete yeni eklenen bir durakla ilgili müjdeli haberi verdi: Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına İstanbul durağı ekleniyor. Bu gelişmeyle birlikte, Sivaslı ve Yozgatlılar, 27 Nisan'dan itibaren İstanbul'a direkt seferlerle, aktarma yapmadan seyahat edebilecekler. Bu yeni rota, seyahat süresini önemli ölçüde kısaltacak ve bölge halkına büyük kolaylık sağlayacak.

Çorum'da bu cadde kısa süreliğine trafiğe kapatıldı! Çorum'da bu cadde kısa süreliğine trafiğe kapatıldı!

E6094D68C7A5984Fd3770Ed4C19D36Af

HAVAALANI YAKINDA AÇILIYOR!

Çorum'un Alaca ilçesine yakın bir konumda bulunan yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Yozgat Bozok Havalimanı ise önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Havalimanın devreye girmesiyle birlikte Yozgatlılar hem karadan, hem havadan büyük bir ulaşım konforuna sahip olacaklar.

BELEDİYEYİ REFAH'A VERDİLER

AK Parti iktidarında önemli yatırımların yapıldığı Yozgat'ta 31 Mart'ta yapılan yerel seçimleri Yeniden Refah Partisi adayı kazanmıştı. Yozgatlılar, bir önceki genel seçimde de iktidar partisine uyarı vererek tarihinde ilk kez CHP'den milletvekili çıkardı. Adalet eski Bakanları Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ ile dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın memleketi olan Yozgat'ta belediyenin Yeniden Refah Partisine geçmesi şaşkınlık yaratmıştı.

Yozgat

Kaynak: Haber Merkezi