15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Çorum Kadeş Barış Meydanında Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Milletvekilleri, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Çorum Belediyesi Mehter takımının gösterisi ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Müftü Şahin Yıldırım tarafından yapılan dua ile devam etti.

Çorum Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı “Bugün hep birlikte Milletin Zaferi’ni kutluyoruz” diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“15 Temmuz’un üzerinden 8 yıl geçti. Hain FETÖ Örgütü mensupları başta Gazi Meclisimiz olmak üzere pek çok stratejik yeri bombaladı. Askeri tesislerimizin üzerine uçaklarla bombalar yağdırıldı. Devletin silahı ile devlete ve halkımıza saldırıldı.   8 yıl önce bu meydanda ve ülkemizin her yerinde halkımız darbe girişiminin ilk anından itibaren devletine milletine bayrağına ve ezanına sahip çıktı. Allaha şükür ki onlar başaramadılar millet olarak biz başardık.  

ÇORUM ŞEHİTLER VE GAZİLER YATAĞI KADİM BİR ŞEHİR

Ancak, bu alçak darbe kalkışmasına karşı koyarken 252 vatandaşımızı da şehit verdik, 2.193 vatandaşımız da gazi oldu. Bu şehitlik mertebesine ulaşanlar içinde, Çorum’umuzdan da 13 şehidimiz var. Onlar hiç düşünmeden, hiç hesap kitap yapmadan, vatan ve millet uğruna doğrudan mücadeleye girişerek, şehadete kavuştular. Bazı kardeşlerimiz de Gazilik rütbesi ile şereflendiler. Yine Çorum’dan 38 Gazimiz var. Çorum zaten ezelden beri şehitler ve gaziler yatağı kadim bir şehrimiz. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Ailelerine, eşlerine, kardeşlerine anne ve babalarına sabır ve dayanma gücü diliyorum. Gazilerimize de sağlık ve huzur temenni ediyorum.

15 Temmuz hain darbe girişimi Aziz milletimizin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına kasteden alçakça girişimdi.

Demokrasimize yapılan çok büyük bir saldırı idi.

Ancak biz Millet olarak 15 Temmuz Destanını yazdık.

Türk halkı demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için bu destansı direnişi gösterdi. 

BU, MİLLETİN ZAFERİDİR

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla, hain girişim geri püskürtüldü.

Milletimiz verdiği bu ikinci kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha ilan etti.

Onurlu dik duruşuyla birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağını gösterdi.

Amasya’nın yeni müftüsü Hamza Bayram görevine başladı Amasya’nın yeni müftüsü Hamza Bayram görevine başladı

Halkımız bu cüretkâr hain girişimini geride bırakarak istiklalini ve istikbalini güvence altına almayı başardı.

Millet-Devlet bütünleşmesiyle ortaya konulan mücadelemiz demokrasiye sahip çıkma noktasında tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir.

Bunlar çok önemli değerlerdir.

Bu, Milletin Zaferidir.

Bu yüce Türk milleti 1000 yıl önce Malazgirt’te hangi inançla ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını bizlere açmışsa, Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında ve 15 Temmuz’da aynı mücadeleyi yaptı.

Ancak ne yaparlarsa yapsınlar hangi hainliği düşünürlerse düşünsünler Malazgirt ruhumuzu, Çanakkale ruhumuzu, Millî Mücadele ruhumuzu her zaman koruyacağız.

Bu aziz millet ülkemizi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi çiğnetmeyecek.

Tüm halkımız bilmektedir ki, bunlar dün ASALA, bugün FETÖ, PKK ve DEAŞ olarak karşımıza dikilmektedir.

Vali Dağlı; “Millî Mücadele Ruhumuzu Her Zaman Koruyacağız “ (3)

Bugün birliğimizi, kardeşliğimizi istemeyen şer güçler, çirkin senaryolarından, kirli oyunlarından geri durmayacaklar ve isimleri değişmek suretiyle karşımıza geleceklerdir. Çünkü bunlar 100 yıl önce emellerini gerçekleştiremeyenlerin uzantılarıdır.

TOPLUMSAL HAFIZAMIZI DİRİ TUTACAĞIZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vasıtasıyla

Demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı;

Toplumsal hafızamızı diri tutacağız.

Demokrasimizi daha da güçlendireceğiz.

Şehitlerimizi ve gazilerimizi her daim hatırlayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana ve kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir.

Millet olarak bunların karşısında durduk, bundan sonra da duracağız.

Vali Dağlı; “Millî Mücadele Ruhumuzu Her Zaman Koruyacağız “ (4)

Bu oyunlara karşı bilinçli olmak, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek, ortak varlığımız olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi ve milletimizi daha müreffeh yarınlara taşımak için azim ve kararlılıkla çalışacağız.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN DAHA ÇOK GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ulaşımdan iletişime, her bir alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş, refah seviyesini yükseltmiş ve güçlü Türkiye için daha çok gayret göstereceğiz.

Bunun için öncelikle birlik ve beraberliğimizi üst düzeye çıkartacağız. Kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz. Birbirimize daha çok sevgi ve hoşgörüyle yaklaşacağız.

Böylesine şanlı bir tarihe, köklü bir geçmişe, kadim bir medeniyete sahip olan bu necip millete layık olacak şekilde kendimizi yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Vali Dağlı; “Millî Mücadele Ruhumuzu Her Zaman Koruyacağız “ (2)

Hakkaniyet, adalet, demokrasi, insan hakları gibi evrensel değerleri kendimize prensip edinmeliyiz.

Temel değerimiz, tarihimizden aldığımız güçle milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş Milli Birlik ve Beraberliğimizdir.

Gelecek nesillere, daha güçlü, daha müreffeh, daha huzurlu bir Türkiye bırakmak için, Türkiye Yüzyılının inşası için var gücümüzle hep birlikte genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle tüm gücümüzü ortaya koyup canla başla çalışacağız.

Milletin Zaferi tekrar kutlu olsun.

Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Muharrem Ayımız da mübarek olsun.

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

Programa AK Parti Çorum milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Naim Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektal ve protokol üyeleriyle, vatandaşlar katıldı.

Vali Dağlı; “Millî Mücadele Ruhumuzu Her Zaman Koruyacağız “ (6)Vali Dağlı; “Millî Mücadele Ruhumuzu Her Zaman Koruyacağız “ (7)Vali Dağlı; “Millî Mücadele Ruhumuzu Her Zaman Koruyacağız “ (5)

Editör: Tuğba Yoldaş