Osmancık Pırlanta Pirinç Festivali başladı. Festivalin ikinci günü düzenlenen ve 32'si başpehlivan olmak üzere toplam 552 pehlivanın er meydanına çıktığı Yağlı Güreşlerde Çorum, Sungurlulu Ünal Karaman rakiplerini yenerek birincilik kürsüsüne çıktı.

Osmancık Pırlanta Pirinç Festivali 13 eylül 22 eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. Kortej yürüyüşü, mehter gösterisi ve pilav ikramı ile başlayan festivalin ikinci gününde Yağşı Güreşler yapıldı. 32'si başpehlivan olmak üzere toplan 552 pehlivan er meydanına çıktı. Hakem Yılmaz Seven’in yönettiği 11 dakika süren final müsabakasını rakibini paça kazık ile yenen Ünal Karaman kazanarak birincilik kürsüsüne çıktı.  Böylece Ünal Karaman bu sene 2. başpehlivanlığını kazanmış oldu.

Dereceye giren güreşçilere madalyaları ve ödülleri Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Osmancık Kaymakamı Furkan Duman ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör tarafından takdim edildi.

Ünal Karaman Osmancık'ta Başpehlivan Oldu

Osmancık'ta çayıra çıkıp finalde güreşen ve kürsüye çıkan pehlivanlar şunlar;

Birinci: Ünal Karaman,

İkinci; Yalçın Öncü,

40 yıllık terzi: "Mesleğimiz yok oluyor" 40 yıllık terzi: "Mesleğimiz yok oluyor"

Üçüncülüğü ise Recep Kara ve Abdullah Güngör paylaştı.

ÖZKAYA KATILMADI

Öte yandan Çorumlu güreşçiler arasında yer alan Mustafa Doğan Özkaya Osmancık Yağlı Güreşlerine ekibiyle birlikte katılmama kararı aldı.

Özkaya sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda; "Saygı değer güreş severler cumartesi günü kendi memleketim olan Çorum Osmancık’ta yapılacak olan yağlı pehlivan güreşlerinde ekibim ve şahsım olarak katılamayacağımızı üzülerek bildirmekteyim saygılarımla. "ifadelerini kullandı.

Mustafa Doğan Özkaya

Editör: İlkay Sever