İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 2. Toplantısı gerçekleştirildi İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 2. Toplantısı gerçekleştirildi
Çorum Merkez Kuruçay 743 Adet Konut Projesi kapsamında yer alan konutlardan 95 adet konutun teslim işlemleri 16 – 23 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Teslim programında olmayan bloklar ile ilgili ilerleyen tarihlerde teslim programı ilan edilecektir. TOKİ, kurumsal web sitesinden  B5-1, B5-2, B5-3, B5-4 nolu bloklarda bulunan toplam 95 dairenin teslim edileceğini duyurdu. Yapılan duyuruya göre; B5-1 nolu blokta yer alan 24 daire 16 Ekim Pazartesi günü, B5-2 nolu blokta yer alan 24 daire 18 Ekim Çarşamba günü, B5-3 nolu blokta yer alan 23 daire 20 Ekim Cuma günü, B5-4 nolu blokta yer alan 24 daire 23 Ekim Pazartesi günü teslim edilecek. ÇORUM MERKEZ KURUÇAY 743 ADET KONUT PROJESİ TESLİM PROGRAMI
 BLOK NO KONUT SAYISI KDV YATIRMA VE TESLİM TARİHİ
B5-1 24 16 Ekim 2023 Pazartesi
B5-2 24 18 Ekim 2023 Çarşamba
B5-3 23 20 Ekim 2023 Cuma
B5-4 24 23 Ekim 2023 Pazartesi
  TOKİ'den yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Çorum Merkez Kuruçay 743 Adet Konut Projesi kapsamında yer alan konutlardan 95 adet konutun teslim işlemleri 16 – 23 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.  Teslim programında olmayan bloklar ile ilgili ilerleyen tarihlerde teslim programı ilan edilecektir. Bu çerçevede;
  • Konut teslimleri, İdaremiz tarafından hazırlanan “Konut Teslim Programı” çerçevesinde projenin Müşavir Firması olan Koltek Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. tarafından Çorum Merkez Şantiyesinde gerçekleştirilecektir.
  • Konut alıcıları, kendileri için belirlenen teslim tarihindeHalk Bankası A.Ş. Çorum Şubesine giderek, KDV faturasını alacak ve aynı gün kendi imkanları ile Şantiyeye ulaşarak konutlarını tutanakla teslim alacaklardır; Şantiyede konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanacaktır.
KDV TAHSİLATI: 3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, alıcılarından konutları için %1 oranında KDV tahsil edilecektir.
  • Konut alıcıları, teslim programında kendileri için belirlenen tarihten önce konut teslimi için aracı kurumlara başvuruda bulunamayacaktır.
  • Alıcıyla imzalanan gayrimenkul satış sözleşmesi kapsamında satışa/teslime konu konutun sigorta ve DASK işlemleri aracı Banka tarafından yaptırılacak ve bedelleri tahsil edilecektir.
  • Konut teslim programında belirlenen tarihte teslim işlemlerini yapamayıp başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecektir.
  • Projede yer alan konutların ilk taksit ödemesi, teslimden sonra olarak belirlenenler için, Aralık 2023 tarihi itibari ile başlatılacaktır.
  • İlk dönemsel artış uygulaması Ocak 2024 tarihi itibari ile uygulanacaktır.
  • Şantiyede yapılacak konutun fiili teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:
  • Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),
  • Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,  KDV faturası.
  • Belgeler eksiksiz ise konut alıcılarına, müşavir firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacaktır."
Editör: TE Bilisim