Osmancık'ın birçok noktasına gelişigüzel park edilen ve sayıları her geçen gün artan TIR ve kamyonlara çözüm bulunması istenmiş, konu CİMER’e kadar taşınmıştı. CİMER’den cevap geldi.

Geçtiğimiz haftalarda haber hattımıza ulaşan adı bizde mahfuz bir okurumuz evinin önüne park edilen TIR araçlarından ve kamyonlardan mustarip olduğunu belirtmişti. Gelişigüzel park edilen TIR araçlarının yoldan geçen su borularını da patlattığını iddia eden okurumuz durumu yerel yetkililer başta olmak üzere CİMER’e de bildirmişti.

Haberimizin ardından TIR ve Kamyon sürücüleri başta olmak üzere vatandaşlarda fikir ve görüşlerini paylaşmış, her iki tarafta konuyu kendi açısından değerlendirmişti. Her iki tarafında görüşlerinden Osmancık genelinde şimdiye kadar "TIR , kamyon parkı" olmaması yıllardan beri süregelen büyük bir sıkıntı olarak bir kez daha  göze çarpmıştı.

“OSMANCIK’A TIR VE KAMYON PARKI ŞART OLDU”

Haberimiz sonrasında okurlarımızda tarafından yapılan görüş ve değerlendirmelerde sıkıntının büyüklüğü gözler önüne serilmiş, gelişigüzel park eden TIR ve Kamyonların bulunduğu çevrede yaşayan vatandaşların büyük rahatsızlık duyduğu ve ilçede TIR ve Kamyon parkının şart olduğu dile gelmişti.

KAMYON PARKI ŞOFÖRLER ODASININ GÜNDEMİNDE

Şoför ve vatandaşlar konuyu kendi açılarından değerlendirirken, Osmancık Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Bilal Karatağ ile yaptığımız görüşmede park konusunun gündemlerinde olduğu öğrenildi.

Oda tarafından hem şoför esnafının hem de ilçe halkının sorununa çözüm olacak TIR-Kamyon Parkı yapımı ile ilgili çalışmaların olduğu bildirildi.

Kazazedelerin yardıma koşan genç, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti Kazazedelerin yardıma koşan genç, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti

“GENİŞ VE UZUN ARAÇLARIN KENDİLERİNE ÖZGÜ PARK ALANLARINDA BULUNMAMASI HALİNDE DAHA GENİŞ YERLERE PARK ETMELERİ GEREKLİ”

Tüm bu gelişmelerin ardından CİMER, şikayet konusu ile ilgili cevap verdi.

Verilen cevapta şunlar kaydedildi; “ 17 Kasım 2023 tarihinde Trafik Başkanlığına gönderdiğiniz şikayet maili ile ilgili olarak ekiplerimizin Esentepe Mahallesi Küllük Tepesinde yaptığı incelemede  ….. Plakalı vasıtaların park halinde olduğu görülmüş, araçların kısmen görüşe engel olduğu, şikayet konusu mesken yerde geçişi zorlaştırdığı tespit edilmiş, araç sürücüsüne  2918 Sayılı KTKT da belirtilen hususlar çerçevesinde şehir içi sınırlarında gerekli makamlardan izin alınmadıkça yükleme, yük indirme vb. iş ve eylemleri yapamayacakları söylenmiş, geniş ve uzun araçların kendilerine özgü park alanlarında bulunmaması halinde daha geniş yerlere park etmeleri gerektiği kamunun ve vatandaşların kullandığı alan ve yerleri gereksiz olarak işgal etmemeleri konusunda bilgilendirme yapılarak olayın tekrarı halinde trafik cezai işlemler uygulanacağı bildirilmiştir.

….plaka sayılı araç park ettiği mahalden ayrılmış, ……. Plakalı araç sürücüsü 48 saat olarak nitelendirilen TAKOGRAF yasal dinlenme süresi bitimi olan 18.11.2023 saat 20.00 da aracını bulunduğu yerden kaldırarak uygun mahale alması konusunda bilgilendirilmiştir. ” denildi.

Editör: İlkay Sever