Osmancık’ta taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla servis araçları denetlendi. 

Osmancık’ta 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi olduğu gibi ikinci döneminde de taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla taşımalı servis araçları servis denetim komisyonunca (Polis, Jandarma, Zabıta, Milli Eğitim) denetlendi.

Yeni Mahalle, Adliye yanında bulunan alanda Polis, Jandarma, Zabıta ve Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde taşımalı eğitim kurallarına uygunluğu konusunda şoförlerinin sürücü, taşıma ve mesleki yeterlilik belgeleri kontrol edildi.

Taşımalı Eğitim Servis Araçları Denetlendi (4)

Down Cafe’nin “özel” garsonları mutluluk dağıttı Down Cafe’nin “özel” garsonları mutluluk dağıttı

Araç üzerinde de inceleme yapan ekipler, servis araçlarını ‘Taşımalı servis aracı denetim formu’ maddelerine göre denetlendi. Yapılan denetimde tespit edilen eksiklikler okul servis araçlarında belirtilen şartlara uygun hale getirilmesi konusunda sürücüler uyarıldı ve bilgilendirildi.

Trafikten sorumlu yetkililer okul servis sürücülerini, taşıma esnasında uyulacak kurallar, yangın tüpü, ilk yardım çantası gibi araç, gereç ve malzemelerin her an kullanılabilir durumda bulundurulması konusunda bilgilendirdi ve uyardı.

Yapılan denetime  Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Gürer'de eşlik etti.

Taşımalı Eğitim Servis Araçları Denetlendi (3)Taşımalı Eğitim Servis Araçları Denetlendi (4)Taşımalı Eğitim Servis Araçları Denetlendi (5)Taşımalı Eğitim Servis Araçları Denetlendi (1)Taşımalı Eğitim Servis Araçları Denetlendi (2)

Editör: Emel Şahiner