SMA’lı Ege Bostancı bebek için 23 Nisan’da yardım konseri ve kermes düzenlendi.

Çorum’un Osmancık ilçesi Gemici Mahallesi’nde yaşayan Bostancı ailesinin Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı ile mücadele eden bebeği Ege için konser ve yardım kermesi düzenlendi.

Ege bebek için ilk olarak saat 19.00’da kaymakamlık önünden konserin yapılacağı Kızılırmak kenarındaki yeni kent meydanına kadar ‘Ege için ben de varım yürüyüşü’ gerçekleşti.

Sma’lı Ege Bebek Için Konser Verildi (2)

Saat 20.00’da başlayan konserin yanı sıra etkinlikte çocuklar için palyaço gösterimi, yüz boyama ve yardım kermesi yer aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü yapılan konserde Mustafa Sevim ve İbrahim Sarıca sahne aldı, gönüllüler Ege bebeğin tedavi masraflarına katkı vermek için kermes düzenledi. El işi ve yiyeceklerin satıldığı kermesin tüm geliri Ege için açılan hesaba yatırılacak.

BABA HASAN BOSTANCI; “BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

Sma’lı Ege Bebek Için Konser Verildi (5)

Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden baba Hasan Bostancı; “Ege’miz SMA tip 2 hastası. Kanımızı 20 Aralık 2023’te aldık. Kampanyamız 28 Şubat’ta başladı. Ege’miz yürümek ve koşmak istiyor.

SMA değil Ege kazanması için destek ve yardımlara ihtiyacımız var. Lütfen bizi yalnız bırakmayın” dedi.

KAYMAKAM AKPAY; “DEVLETİMİZİN İMKANLARI İLE YANLARINDAYIZ”

Sma’lı Ege Bebek Için Konser Verildi (3)

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay; "Ege bebeğimiz için seferber olan herkese teşekkür ediyorum. Osmancık’ta ikamet eden yavrumuz Ege bebeğimiz için bir araya gelen hemşerilerimizi kutluyor, bu yola çıkan gönüllü arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Güzel bir kampanya dönemine şahitlik ediyoruz. Birlik, beraberlik içerisinde Ege bebeğimiz için seferber olacak, elimizden geleni layıkıyla yapmaya çalışacağız.

Gönüllü arkadaşlarımızı bir kez daha teşekkür ediyor devletimizin imkanları ile kendilerinin yanlarındayız. “dedi.

KAMPANYA YÜZDE 20’YE ULAŞTI

Sma’lı Ege Bebek Için Konser Verildi (1)

Osmancık, Gemici Mahallesinde yaşayan Hasan ve Yasemin Bostancı çiftinin 2 çocuğundan biri olan Ege'ye Aralık 2023 tarihinde SMA Tip 2 hastalığı teşhisi konuldu. 2024 Şubat ayında başlatılan kampanya yüzde 20’ye ulaştı.

İlçede bir tekstil atölyesinde çalışan baba Hasan ve ev hanımı olan Yasemin Bostancı çiftinin oğlu Ege, geç yürümeye başlayınca ailesi doktora başvurdu. Minik Ege'ye Aralık 2023’te SMA Tip 2 hastalığı teşhisi konuldu. Aile, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde konulan teşhisin ardından Ege'nin sağlığına kavuşabilmesi için zaman kaybetmeden fizik tedavilere başladı. Ege'nin ilk doz aşılarını da yaptıran aile kampanya başlatabilmek, gerekli izinlerin alınması için kurumlara da başvurdu.

’Polen alerjisi’ uyarısı: Sabah ve öğlen saatlerine dikkat ’Polen alerjisi’ uyarısı: Sabah ve öğlen saatlerine dikkat

Gerekli izinleri alarak kampanyayı başlatan aileye Çorum ve Osmancık’tan birçok gönüllü de destek verirken şubat ayında başlayan kampanya yüzde 20’ye ulaştı.

Sma’lı Ege Bebek Için Konser Verildi

Sma’lı Ege Bebek Için Konser Verildi (4)

Editör: İlkay Sever