Çorum’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, merkez ve bazı ilçelerde gök gürültülü sağanak olarak etkisini gösterdi.  Gelen ihbarlara anında müdahale eden ekipler sahada koordineli çalıştı.

 Çorum Valiliğinden sağanak gök gürültülü yağışla ilgili yapılan açıklamada yapılan açıklamada ekiplerin teyakkuz halinde koordinasyon içerisinde hareket ettiği bildirilerek; “08 Eylül 2024 tarihinde akşam saatlerinde İlimizde meydana gelen gök gürültülü sağanak yağışlar ile birlikte; Sayın Valimizin talimatlarına uygun olarak teyakkuz halinde bekleyen Kaymakamlarımız, İl ve İlçe Jandarma, Emniyet Müdürlüklerimiz, Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze bağlı ekipler, İl Özel İdaresi Ekipleri, Karayolları İlgili Şube Birimleri, İlimiz ve İlçelerimiz Belediye ekipleri ciddi ve disiplinli bir koordinasyon içerisinde hareket etmiş olup;

1- Merkez Celilkırı yolu üzerinde bulunan içerisinde tarım işçilerinin bulunduğu çadırları su bastığı ihbarı alınmıştır. Çadır talepleri üzerine Müdürlüğümüzce 4 adet tünel tipi genel maksat çadırı teslim edilmiştir.

2- İskilip yolu Harami deresi mevkiinde yağış sonrasında kısmi kapanma ihbarı alınmış olup; Karayolları 73. Şube Şefliği ekipleri sevk edilmiştir.

3- İlimiz merkez Osmancık Caddesi ve Eşref Hoca Caddesi, Devane TOKİ Konutları civarında su yükselmeleri sebebiyle trafik yoğunluğu oluştuğu ve bazı araçların mahsur kaldığı bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili Çorum İtfaiyesine bilgi verilmiştir.

4- İlimiz merkez Üçtutlar Mahallesi Anadolu 5. Sokakta bulunan Horasan Apartmanının bodrum katında su baskını meydana geldiği bilgisi alınmıştır. Su tahliyesi için Çorum İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edilmiştir.

5- İlimiz Laçin İlçesi Narlı Köyü Çavraşlar Mahallesi yolunun kuvvetli yağış sonrasında zarar gördüğü bilgisi alınmış olup İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bilgi verilmiştir.

6- İlimiz Merkez Sebze Hali civarında içerisinde tarım işçilerinin bulunduğu çadırları su bastığı ihbarı alınmıştır. Olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzden 3 kişilik ekip sevk edilmiştir. 

İlimizde meydana gelen gök gürültülü sağanak yağışla ilgili gelen tüm ihbarlara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilgili birimlerce anında müdahale edilmekte olup, müdahale çalışmalarına; Karayolları 73. Şube Şefliğinden 2 Araç, 1 Kepçe ve 7 Personel, Çorum İtfaiye Müdürlüğünden; 10 Müdahale Aracı ve 10 Ekip (30 Kişilik), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 2 Araç ve 6 Personel katılmaktadır.

’17 Ekim Astsubaylar Günü’nde emekli astsubaylardan yürüyüş ’17 Ekim Astsubaylar Günü’nde emekli astsubaylardan yürüyüş

 İlimizde yaşanan ve yaşanması muhtemel olan afetler için tüm hemşerilerimizin meteorolojik uyarıları takip etmeleri ve yaşanabilecek her türlü olumsuzluk durumuna hazırlıklı ve dikkatli olmaları önem taşımaktadır.

Editör: İlkay Sever