Esnaf ürünlerin fiyatlarından dolayı yeteri kadar satış yapamamaktan, vatandaş ise yeteri kadar alamamaktan dert yandı.

Ürünlere gelen zamlar ve ekonomik kriz market raflarını ve manavları etkilediği kadar Pazar tezgahlarını da etkilemeye devam ediyor. Osmancık’ın Güney Mahallesi’nde Perşembe günleri kurulan kapalı pazarında vatandaşların olduğu kadar Pazar esnafı da fiyatlardan dolayı satış yapamamaktan şikayetçi oldu. Esnaf ürünlerin fiyatlarından dolayı yeteri kadar satış yapamamaktan, vatandaş ise yeteri kadar alamamaktan dert yandı.

Dom (1)

‘’Zamlardan dolayı satışlar iyi değil’’

Perşembe pazarında esnaf olan bir vatandaş ‘’İnsanlar haklı. Alım gücü düştü. Zamlardan dolayı satışlar iyi değil. Geçtiğimiz senelere oranla satışların normal sayısında düşüş var. Önceki Ramazanlarda satış bu senenin iki katı oluyordu neredeyse. Hava şartlarından dolayı olsa gerek, insanlar ne yiyip içeceğini şaşırıyorlar. Vatandaş fiyatlara tepkili ama mecbur alıyorlar. Biz de memnun değiliz bu durumdan’’ ifadelerini kullandı.

Anzer balı üretimi yapan arıcılar yeni sezondan ümitli Anzer balı üretimi yapan arıcılar yeni sezondan ümitli

‘’Eksik bitmiyor’’

Pazar alışverişine gelen vatandaş ‘’Eksik hiçbir zaman bitmiyor. Ramazan da geldi. Çocuklar farklı yemekler görmek istiyor. Fiyatlar ateş pahası ama çocuklu aileyiz mecbur alıyoruz az da olsa her şeyden’’ açıklamalarında bulundu.

Lahana (1)

‘’Emekli maaşı yetmiyor’’

Emekli maaşı hangi birine yetsin diyen Osmancık’ta yaşayan bir diğer vatandaş ‘’Üç yüz lirayla geldim eksiklerin yarısını bile alamadım daha. Bir kilo domates aldım. Salataya mı yetecek yoksa yemek yapmaya mı? Pazardan çıkana kadar güç yetmiyor. Bu işe bir dur diyen yok. Allah yardımcımız olsun’’ dedi.

Pazar (1)

Osmancık pazarında bulunan bazı sebze ve meyve fiyatları şu şekilde:

Sebze Fiyatları; Patlıcan 1KG 40TL, Sivri biber 1KG 70TL, Kabak 1 KG 20TL, Domates 1KG 35-40TL, Fasulye 1KG 25-30TL, Mor Lahana Adet 15TL, Limon 1KG10TL, Havuç 1KG 15TL, Marul 30TL, Maydanoz 10TL, Taze soğan 1kg 15tl, Karnabahar 25TL, Patates 1KG 18-20 TL,

Meyve Fiyatları; Portakal 13TL, Elma 20TL, Armut, 25-30TL,

 

Editör: Sedanur Çırpar