Çorum’un Osmancık ilçesinde ‘’Polis Haftası’’ kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 179. Yıl dönüm töreni Kaymakamlık önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Her sene olduğu gibi, 2024’t de Nisan ayının belirli günlerinde kutlanan Polis Haftası, bu sene de Osmancık’ta düzenlenen programla kutlandı.

Çelenk (1)

Tören Osmancık Kaymakam’ı Ayhan Akpay, İlçe Polis ve Jandarma Teşkilatı mensuplarının ve diğer kurum amir ve personelinin de katılımı ile gerçekleşti.

Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Komiser Mustafa Bal’ın günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı.

Komiser Bal konuşmasında " 179 Yıldır azizi milletimizin güvenliğini sağlamak için her yerde olan emniyet teşkilatımız, birikimi, tecrübesi, suç ve suçlularla mücadelesindeki kararlı iradesi ile yoluna emin adımlarla devam etmenin haklı gururunu yaşamaktadır.

Temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla görevini layıkıyla yerine getirmenin sorumluluğunu taşıyan emniyet teşkilatımız, nitelikli personel yapısı, teknik ve fiziki kapasitesi, modern çağın gerekliliklerine uygun teknoloji kullanımı ile gücünü her geçen gün perçinlerken, yarınların daha güvenli ve huzurlu olması için de gerekli tüm çalışma ve uygulamaları hayata geçirmektedir.

4-6 yaş Kur'an Kursunun kapanış programı gerçekleşti 4-6 yaş Kur'an Kursunun kapanış programı gerçekleşti

İhanet odaklarına karşı kesintisiz ve amansız mücadelesini sürdürürken, aklındaki ve kalbindeki tek gerçek milletimizin başını yastığa güvenle koymasıdır. Teşkilatımız her şart altında, tüm şer odaklarının üzerine cesaretle gitmekte, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de güvenle gülümseyen yüzlerin teminatı olmakta kararlıdır.

Türk Polis Teşkilatı olarak terör ve uyuşturucu ile mücadele, genel asayişin ve trafik düzeninin sağlanması, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, suçu önleyici tedbirlerin alınması için gerekli adımları ve tereddütsüz ve tavizsiz bir şekilde atacak, milletimizin desteği, sevgisi, güveni, her birimizin fedakarlığı, azmi ve gayreti ile yolumuza devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, ülkemizin dört bir yanında canla başla görev yapan teşkilat mensuplarımıza görevlerinde sağlık başarı ve mutluluklar diler saygılar sunarım.”dedi.

Program  ‘’Polis Haftası’’ kapsamındaki şiirleri okumasıyla son buldu.

Polis (1)

Editör: Sedanur Çırpar