Çorum’un Osmancık ilçesinin 3’üncü vakfı olan BİÇEV kuruldu.

Çorum'un Osmancık ilçesinde basın sektöründe faaliyetlerini sürdüren Bilal Çevrim'in başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sağlamak, ilçenin yurt içinde ve yurt dışında kültürel tanıtımını gerçekleştirmek adına hedefleri olan vakıf kuruldu.

Bilal Çevrim, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı’nın ana hedefleri arasında başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere, burs imkanı sağlamak, ilçenin yurt içi ve yurt dışında kültürel tanıtımını gerçekleştirmek, ilçenin eğitim, kültür, sanat düzeyini yükseltmek amaçlı çalışmalar yapmak, ilçede gerçekleştirilen kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemek yer alıyor.

Bilal Çevrim Eğitim, Kültür Ve Sanat Vakfı

Vakfın Çiftlikler Mahallesindeki taşınmazında bulunan taş binada şehir müzesi olarak tasarlanarak ilçenin kültür faaliyetine katkıda bulunacak ve sanatsal faaliyetlere destek olacak. Bunun yanı sıra taşınmaz arazisinde bulunan 250 adet yetişmiş zeytin ağacının geliri de BİÇEV vakfı amaçları doğrultusunda kullanılacak.

Vakfın Hukuk Danışmanlığını Av. Didem Yücel üstlenirken, resmi Vakıf senedi Osmancık 1. Noteri Şerafettin Yiğitoğlu tarafından düzenlenerek resmiyete kavuşması için gerekli işlemlere başlanıldı.   

Bi̇çev (2)

Öte yandan BİÇEV, Çorum ve civarında 20 yıl aradan sonra kurulan ilk vakıf olurken, Osmancık’ta bulunan Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı ile Dr. Dursun Ugan ve Suzan Esmer Ugan Eğitim Kültür Vakfı’nın ardından kurulan 3’üncü vakıf oldu.

Öğrencilere beslenme semineri Öğrencilere beslenme semineri

Bi̇çev (1)

Editör: İlkay Sever