11-15 Kasım tarihlerinde Samsun İlkadım Okçuluk Spor Salonu’nda yapılan ve 50 ilden 650 sporcunun mücadele ettiği 19 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonasına Osmancık Barış Boyar Akademisine bağlı 10 kulüpten 11 sporcu mücadele etti.

Osmancık Koyunbabaspor kulübünün milli sporcusu Mehmet Can Töremiş ,Samsun Büyükşehir Belediyespor’dan Buğra Aktaş ile birlikte çift erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

Trabzonspor, geriye düştüğü maçlarda 8 puan çıkardı Trabzonspor, geriye düştüğü maçlarda 8 puan çıkardı

Mehmet Can Töremiş tek erkekler kategorisinde ise eleme maçlarını kazanarak yükseldiği yarı final maçında rakibine yenilerek Türkiye üçüncü oldu ve şampiyonayı bir altın bir bronz madalya ile tamamladı.

Osmancıklı sporcudan bir altın bir bronz madalya! (1)

Çift bayanlar kategorisinde ise Osmancık Barış Boyarspor  milli  sporcusu Beren Aşkan, Erzincan Türk Telekom kulübünden Sudenaz Acu ile birlikte finale yükseldi. Final maçında Erzincan Türk Telekom’dan Nisanur Çimen ve Aleyna Korkut çiftini yenilerek Türkiyi ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.

Badminton Federasyonu Teknik Kurul Başkanı ve Osmancık Badminton Antrenörü Barış Boyar ilçede yaptıkları çalışmalara desteklerini esirgemeyen Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Federasyon Başkanı Ercan Yıldız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Osmancıklı sporcudan bir altın bir bronz madalya! (3)

Editör: İlkay Sever