Osmancıklı Hasan ve Yasemin Bostancı çifti, 2 yaşındaki oğlu Ege için destek bekliyor.

Osmancık, Gemici Mahallesinde yaşayan Hasan ve Yasemin Bostancı çiftinin 2 çocuğundan biri olan Ege'ye Aralık 2023 tarihinde SMA Tip 2 hastalığı teşhisi konuldu.

İlçede bir tekstil atölyesinde çalışan baba Hasan ve ev hanımı olan Yasemin Bostancı çiftinin oğlu Ege, geç yürümeye başlayınca ailesi doktora başvurdu. Minik Ege'ye Aralık 2023’de SMA Tip 2 hastalığı teşhisi konuldu.

Osmancıklı minik Ege SMA'yı yenmek için destek bekliyor!-2

Anne Yasemin Bostancı, SMA Tip 2 ölümcül kas hastalığı teşhisi konulan oğlu Ege'nin tedavisinin başladığını belirterek;

"Kızımız Masal 4, oğlumuz Ege 2 yaşında. Ege'nin yürümeye başlaması gecikince doktora başvurduk. Doktorumuz bazı çocukların geç yürüyebileceğini, 18 ayı doldurması gerektiğini ifade etti. 18 ayın sonunda yeniden doktorumuza başvurduk, gerekli tahliller yapıldı, ancak bir teşhis konulamadı. Çocuk Nörolojiye gitmemiz gerektiği bildirildi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilgili doktora giderek tedavi olduk. Tedavi sonunda bir teşhis konulamayınca SMA değerlerine bakıldı. Gerekli olan testleri 14 Eylül 2023’te yaptırdık. Doktorumuz Aralık ayının ilk haftalarında aradı ve test sonuçlarımızın çıktığını, görüşmemiz gerektiğini söyledi. Hastaneye gidip doktorumuzla görüştük. Test sonuçlarımızın SMA Tip 2 olduğunu öğrendik. 

Çorum'da traktör kazası yine can aldı! Çorum'da traktör kazası yine can aldı!

Zaman kaybetmeden Ege'nin fizik tedavilerine başladık. İlk dozumuzu aldık 2. doz ilacımız için Ankara'ya gideceğiz. Bu süre zarfında kampanya başlatabilmek için Valiliğimize de başvurduk. Valilik onayımızın ardından kampanyamızı başlatacağız.

Tüm halkımızdan yaşadığımız bu süreçte bizlere destek olmalarını dualarını esirgememelerini rica ediyoruz.  Valilik onayımızla birlikte başlatacağımız kampanyamıza da desteklerini bekliyoruz. Bizleri sosyal medya üzerinden takip edebilirler. "dedi.

Takip adresi: https://www.instagram.com/egeyenefesol/

Osmancıklı minik Ege SMA'yı yenmek için destek bekliyor!-1

Osmancıklı minik Ege SMA'yı yenmek için destek bekliyor!

Editör: İlkay Sever