Yerel seçimlere az bir süre kaldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Osmancık Belediye Başkanı Adayı Emin Serdar Kurşun 'Osmancık Emin Ellerde' mottosuyla seçim vaatlerini ve projelerini açıkladı.

İstihdam, sosyal konut, şehir içi ulaşım, içme suyu, kültür sanat, ticaret, tarım, hayvancılık, sosyal yardım, çevre, ekonomi, sanayi gibi konularda projelerini duyuran Kurşun “Osmancık Emin ellerde” diyerek projelerini tanıtım broşüründe açıkladı.

“Osmancık İçin Türkiye Yüzyılına yakışan projeler “başlığı ile hazırlanan broşürde şunlar yer aldı; “

DAHA ÇOK FABRİKA, DAHA ÇOK İSTİHDAM İÇİN 2. ETAP ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PROJESİ

2. Etap Organize Sanayi Bölgesi tahsisi yapılarak alt yapı ve üst yapıları hazırlayıp yeni fabrikaların kurulması için hazır hale getireceğiz. Daha çok fabrika daha çok iş ilanı açacağız.

Ada Tepe’den İstanbul Yoluna kadar Irmak Kenarına iki taraflı imar düzenlemesi; Parklar, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, kafeterya yerleri projesi

Kızılırmak üzerine şişme savakla beraber tekne gezileri, su sporları, cam teraslar ve ırmak kenarının iki taraflı cazibe merkezi haline getirilerek İstanbul yolundan geçen yolcularımızın ilçe merkezine uğramalarının sağlanması ile şehir içi esnaflarımıza ekonomik açıdan katkı sağlayacak ve ilçe tanıtımımızı da artırmayı hedefliyoruz.

2.000 ADET TOKİ PROJESİ

Şenyurt, Esentepe, Koyunbaba, Çay, Gürleyik mahallelerine yeni Toki projeleri ve kenar mahallelerimize KIRSAL TOKİ Projesi yaparak vatandaşların ucuza taksitli konut sahibi olması sağlanması.

OSMANCIK KART PROJESİ

İhtiyaç sahiplerimize vereceğimiz Osmancık Kart ile yerel market ve mahalle bakkallarından alışveriş yapabilecek. Belediyemiz tarafından her ay için yükleme yapılacak, kart sahibi vatandaşlarımız da yerel marketlerden mahalle bakkallarından bu kartla alışveriş yapabileceklerdir.

İÇİNDE EVCİL HAYVAN OTELİNİNDE BULUNACAĞI SAHİPSİZ HAYVAN BARINAĞI VE BAKIM MERKEZİ

Evcil hayvan sahiplerinin tatile giderken ya da işleri olduğunda hayvanlarını bırakabilecekleri, EVCİL HAYVAN OTELİNİN de bulunacağı SAHİPSİZ HAYVAN BARINAĞI yapılacak, sokaklarda başı boş köpekler gezmeyecek bakımları b u barınakta belediyemiz tarafından yapılacak. Böylelikle sokaklarımız ve çocuklarımız daha güvende olacak.

MUSLUKLARIMIZDAN DAMACANA KALİTESİNDE SU VERECEĞİZ

Devlet Su İşleri tarafından yapılan Dereboğazı Göleti ve Arıtma Tesisi İhale hattının bir an önce bitmesini sağlayarak musluklarımızdan damacana kalitesinde su vereceğiz.

MODERN ALIŞVERİŞ ÇARŞISI PROJESİ

Karayolları’nın bulunduğu alana modern yatay mimaride çarşı yaparak şehrimize yeni iş yerleri ve yeşil alan kazandıracağız. Yeni yapacağımız iş yerlerimizde İstanbul Yolu üzerinden geçen yolcularımızı misafir ederek şehre sıcak para girişimini sağlayacağız. Aynı zamanda da kazandıracağımız yeşil alanda da dinlenmelerini ve daha konforlu yolculuk yapmalarını sağlayacağız. (30 dönümlük bu arazinin bir kısmını park, bir kısmını da çarşı olacak şekilde tasarlayacağız.)

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı oldu Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı oldu

ÇOK AMAÇLI MAHALLE KONAKLARI PROJESİ

Mahallelerimize içerisinde; Düğün, Nikah, Mevlid ve Toplantıların ücretsiz yapılacağı çok amaçlı salonların olduğu ve hemşehrilerimizin üretime yönelik kışlık hazırlıkları ile satışa arz edecekleri ürünleri yapabilecekleri tezgahların olacağı mahalle konakları yapacağız.

ŞEHİR İÇİNE YENİ İŞ YERLERİ KAZANDIRACAĞIZ

Atatürk Ortaokulu’nun arkaya alınması ile açılan alana MODERN İŞ YERLERİ yapacağız. Irmak kenarında yapacağımız İmar düzenlemesi ile yeni iş yerleri kazandıracağız.

OSMANCIK LOJİSTİK DEPOLAR BÖLGESİ OLUŞTURULACAK

İşletmelerimizin her geçen gün daha da artan depolama lojistik depo ihtiyacını karşılayacağız.

TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİ

Tarım ve hayvancılık için kullandırılacak özellikle MAKİNE, ALET, EKİPMAN PARKI PLANLI KANATLI BESİ BÖLGESİ (tavuk, ördek, hindi, kaz)

Osmancık Yem Üreticileri Birliği -Yem Ofisi Kurulacak.

Mücavir Alanda Arıcılık İstasyonları Kurulacak.

Süt Ürünleri Tesisi

Belediye Soğuk Hava Deposu

Planlı Sera Bölgesi

Toprak Tahlil Desteği

Tohum Eleme, İlaçlama makinesi Alınacak

Kereste Sizden Kovan Bizden- Boru Profil Sizden Sera Bizden Kampanyası

Planlı Organize Besi Bölgesi

Gübre Tesisi Tüm Bitki Ve Hayvan Atıklarını Üreticiye Kazandıracak

Atıl Sulama Hatları Hizmete Sokulacak

Osmancık Bağlarının Canlandırılması

Gemici, Gökbel, Taşseken. Vb.

TARIM VE HAYVANCILIK ARAŞTIRMA SAHASI tahsisi

Kızılırmak sağ ve sol sahil sulamaları hızlandırılacak. Ara çözümler ile TÜM ARAZİ SULANACAK.

EVLENEN GENÇLERİMİZE CUMHURİYET ALTINI VE KİTAPLIK DESTEĞİ

Evlenen gençlerimize cumhuriyet altını desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Diyanet Yayınları’ndan temel eserlerin bulunduğu kitaplık hediyesinde bulunacağız.

TEDES’İN TAMAMI BELEDİYENİN OLACAK (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi)

2026 Yılı’nda TEDES İLE İLGİLİ SÖZLEŞME SONA ERDİĞİNDE, tamamı ve gelirin tümü belediyeye ait olacak. Böylelikle şimdi hazineden %15 olarak alınan gelir miktarı %30’a çıkacak.

ŞEHİR İÇİ KANALIN İYİLEŞTİRİLMESİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

MOBİL MUTFAK VE İKRAM ARACI PROJESİ

Afetlerde ya da toplu ikramlarda kullanılmak üzere MOBİL MUTFAK VE İKRAM ARAÇLARINI Belediyemize kazandıracağız.

OSMANCIK PİRİNÇ KENT MÜZESİ PROJESİ

Geçmişten günümüze Osmancık’ta bulunan araç ve gereçlerin kullanıldığı, eserlerin sergilendiği ve özellikle de pirinç ekiminde kullanılan aletlerin de bir bölümde sergileneceği Osmancık Pirinç Kent Müzesi Projesi’ni hayata geçireceğiz.

GENÇLERİMİZ İÇİN

Yazılım Programcılık Kursu

Her Spor Dalında Kurslar

Mevcut ve Kurulacak Olan Amatör

Spor Kulüplerimiz ile Okul

Kulüplerimize Üst Düzey Donanım Desteği

Sporcu Gençlere Yönelik Ücretsiz Spor Malzemeleri Desteği

Ortaöğretim ve Lise Öğrencilerimizin Girecekleri Sınavlara Yönelik Uzman Öğretmenler Eşliğinde Ücretsiz Kurslar İhtiyaç Sahibi Öğrencilerimize Burs Desteği

Belediye Dene- Yap Teknoloji Atölyeleri Okulların Sosyal, - Kültürel Ve Sportif Etkinliklerine Destek Sağlayacağız.

MAHALLELERİMİZE KURBAN KESİM DESTEĞİ KURACAĞIZ

YEŞİL ENERJİ PROJESİ

Kapalı Pazar Üzerine Güneş Enerji Santrali (GES)

Yeni Rüzgar Enerji Santralleri,

Yeni Güneş Enerji Santralleri,

Elektrik giderleri fazla olan işletmelerimizin kendilerine elektrik üretimi yapabilmeleri ve öz tüketimleri ile mahsuplaşabilmeleri için güneş enerji santralleri kuracakları; çevre ihata, güvenlik, temizlik vb. ortak giderleri belediyemizce sağlanan planlı GES sahaları.

BELEDİYEMİZCE HASTA TABURCU ARACI KAZANDIRACAĞIZ

KOOPERATİFLERE VE KOOPARATİFLEŞMEYE DESTEK VERECEĞİZ

Sivil Toplum Kuruluşlarına; Vakıf, Dernek, Kooperatiflere idari yer tahsisi yapılacak, kendi 7 (yedi) lisini oluşturan tüm hanımlarımız için Kadın Kooperatifleri kurulacak.

İLÇEMİZE 50.000 MEYVE FİDANI ÜCRETSİZ OLMAK ÜZERE TOPLAMDA 100.000 FİDAN DİKİMİ PROJESİ

DİKİMİ BELEDİYEMİZDEN, BAKIMI SİZDEN KAMPANYASI kapsamında; ücretsiz 50.000 fidan ile hemşehrilerimize kapama meyve bahçeleri kurulumları yapılacaktır. Ayrıca; yol boyları, botanik bahçe, park bahçeler, belediye korularına 50.000 adet ağaçlandırma amaçlı fidan dikimi yapılacaktır.

ŞENYURT MAHALLESİ’NE PAZARYERİ PROJESİ

İmam Hatip Lisesi yanında (Afet Evleri önünde bulunan boş alana) Şenyurt Mahallemize yeni pazaryeri açacağız.

KIZILIRMAK ÜZERİNE YENİ KÖPRÜ PROJESİ

Kapalı Pazar yerinin olduğu yerden Çay Mahallesi’ne yapacağımız YENİ KÖPRÜ ile şehrimizin büyümesine ve ulaşımın kolaylaşmasına katkı sağlayacağız.

Yeşil Alanlarımızın Yer Altı Kotunun (Atık Su Giderleri) Uygun Olması Halinde Kapalı Otoparklar Yapılacak

OSMANCIK KALESİ ASANSÖR PROJESİ VE KALE PARK PROJESİ

Geçmişte kaleye yürüyerek çıkmış, bugün çıkması mümkün olmayan büyüklerimiz için aynı zamanda şehrimize gelen ziyaretçilerimizin Kale’ye asansör yapılarak kolayca ulaşmasını sağlayacak ve Kale’nin üzerine KALE PARK Projesini hayata geçirerek kafeterya alanları ile turizme kazandıracağız.

KOYUNBABA ANMA VE HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ İLE PIRLANTA PİRİNÇ FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ EN GÖRKEMLİ ŞEKİLDE YAPILACAK

At yarışları, güreşler, konserler, trap atışı ve tek kurşun atışı yarışları, off road yarışları, motokross yarışları, vb.

GENÇLİK KONSERLERİ ETKİNLİKLERİ

Gençlerimizin anketle belirleyeceği sanatçıları ilçemize getiren konser eşliğinde gençlerimizle buluşturacağız.

İstanbul Yolu Ticaretinin Canlı Kalması İçin Yol Boyu Çevre Düzenlemesinin Ticareti Engellemeyecek Şekilde İmar Değişikliklerini Yapacağız

Yerli Malı Pazarı Kurularak Eski Yoğurt Pazarında Ve Gemici Köprübaşında Yerli Ürünlerin Satışı Sağlanacaktır

EL EMEĞİ HANIMLAR PAZARI PROJESİ

Unlu mamuller, şekerlemeler, kurutmalar, konserve gıdalar ve el sanatları; takı tasarımı, seramik, el emeği tekstil, ahşap ve deri ürünlerin pazarlanabileceği EL EMEĞİ HANIMLAR PAZARI PROJESİNİ hayata geçireceğiz.

DEPREM PARKLARI PROJESİ

İlçemizin Kuzey Anadolu Fay Hattı Üzerinde Olması Bilinciyle İçerisinde Büyük Lojistik Depolarının Olacağı, Arama Kurtarma Ekiplerinin Olacağı, Depremde İlk Andan İtibaren Kurtarma Faaliyetlerinde Kullanılacak Ekipmanların Olacağı Sonrasında Yaşamsal Faaliyetler İçin Gerekli Malzemelerin Olacağı Deprem Parkları Kuracağız.

OSMANCIK AKILLI BİSİKLET SİSTEMİ PROJESİ

Şehir merkezine kurulacak olan AKILLI BİSİKLET KİRALAMA TERMİNALLERİ ile hemşehrilerimiz mobil uygulama üzerinden bisiklet kiralayarak ulaşım, spor ve gezi amaçlı bisiklet kullanım imkanına sahip olacaktır.

Ulaşım toplu taşıma araçları ile belediyemizce sağlanacaktır.

YENİDEN ŞEHİR İÇİ TOPLU ULAŞIM PROJESİ

Kenar mahallelerimiz dahil olmak üzere ulaşım toplu taşıma araçları ile belediyemizce sağlanacaktır.

DÖRT MEVSİM KAPALI ÇOCUK OYUN EVLERİ PROJESİ

Mahallelerimize çocuklarımızın yağışlı havalardave soğuk havalarda dört mevsim faydalanabilecekleri kapalı oyun evleri kazandıracağız.

TÜM MAHALLELERİMİZE ÇOK AMAÇLI SPOR SAHALARI, YÜRÜYÜŞ YOLLARI KAZANDIRACAĞIZ

ŞEHİR MERKEZİNE VE MAHALLERE ELEKTRKLİ SARJ İSTASYONLARA KURACAĞIZ

OSMANCIK KALESİ ÇEVRESİ VE GÜNEY MAHALLESİ REKREASYON PROJESİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kale’nin Güney Mahallesi’ndeki Belediye karşısından Akşemsettin Mescidi’ne kadar kamulaştırılan alanda; PARKLAR, YÜRÜYÜŞ YOLLARI, AYDINLATMALAR yaparak modern bir görünüme kavuşturacağız. Güney Mahallesi’nde imar düzenlemesi yaparak da mahallenin yenilenmesi sağlanacaktır.

KÜLTÜR TURİZMİ TURLARI

Kadınlarımıza, gençlerimize ve ailelerimize yönelik Kapadokya-Güneydoğu-Çanakkale- İstanbul-Karadeniz ve Yurt Dışı (Balkanlar ve Komşu Ülkeler) turları yapılacak, belediyemizce hemşehrilerimiz bu turlardan ücretsiz faydalanması sağlanacaktır.

Kapalı Pazar Etrafının Kapatılması Ve İçerisine Isıtma Sistemi Kurulması Projesini Hayata Geçirerek Daha Konforlu Bir Alışveriş Ortamını Şehrimize Kazandıracağız

İbrikdar Hz. Türbesi Müştemilatı Ve Koca Mehmet Paşa Hamamı Kamulaştırılarak Yeniden Restorasyonu Projesi

ADATEPE KAMP, KARAVAN VE PİKNİK MERKEZİ PROJESİ

Adatepe’de doğa turizmini öne çıkararak Bungalov Evlerin, Çadır Kamp Alanlarının, Karavan Parklarının yer alacağı sosyal alanların olacağı bir merkez haline getireceğiz.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA AYLIK ALAN HANELERE ÜCRETSİZ SU VERECEĞİZ

Hane halkının toplam geliri asgari ücretin altında ise o haneye ücretsiz su desteğinde bulunacağız. Emeklilerimizden de bu kapsamda su ücreti alınmayacak.

KAMU KURUMLARI, CAMİ VE OKULLARIN ÇEVRE GÜZELLEŞTİRMELERİ İLE BAKIMLARI BELEDİYEMİZCE YAPILACAK

HER YIL DÜZENLİ OLARAK TOPLU SÜNNET ŞÖLENLERİ DÜZENLEYECEĞİZ

ARAFAT TEPESİ PİKNİK VE ETKİNLİK ALANI OLACAK

Arafat Tepesi eskiden olduğu gibi Hıdırellez Şenliklerimizin kutlandığı, pikniklerin yapıldığı içerisinde sosyal tesislerin olduğu bir alan olacak.

DOĞALGAZ ALAMAYAN HER YERE DOĞAL GAZ VERECEĞİZ

Esentepe Mahallesi ve Koyunbaba Mahallesi üst kesimleri, Çay Mahallesi-Kabaktepe Mevki, Çiftlikler mahallesi ve tüm kenar mahallelerimize doğalgaz vereceğiz.

BELEDİYEYE AİT KUM VE TAŞOCAĞI PROJESİ

Belediye hizmetinde kullanılmak ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmet verilmek üzere KUM OCAĞI ELEME TESİSİ VE TAŞ OCAĞI KURACAĞIZ.

İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI’NIN YERLEŞKESİ’NE YEŞİL ALAN (PARK) PROJESİ

İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI Gemici Mahallesi’nde yapılan yeni yerine taşındığında eski yeri park olarak şehrimizin hizmetine sunulacak.

GENÇLER İÇİN İNDİRİMLİ KAHVE MEKANLARI VE MEYDANLARDA ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİ

Gençler için kuracağımız sosyal tesislerde gençlere yönelik indirimli kahve mekanları olacak ayrıca meydanlarda, ortak alanlarda ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti sunulacak.

OSMANCIK FESTİVAL ALANINA BİNİCİLİK TESİSİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILMASI PROJESİ

HALK BULUŞMALARI İLE HER HAFTA BELEDİYE BİRİMLERİNİN DE KATILACAĞI CUMA GÜNLERİ HALK GÜNLERİ YAPILACAK

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ BÜYÜTÜLECEK, YOLLARI ASFALTLANACAK, ÇEVRE DÜZENLEMESİ, OTURM ALANLARI, MİSAFİR AĞIRLAMA VE SOSYAL TESİSLER YAPILACAK

OTO GALERİCİLER SİTESİ PROJESİ

Oto Galericiler Sitesi’nin erişimi uygun bir sahada Belediyemiz tarafından yapılarak, galerici esnaflarımıza ucuz bedelle ve taksitle verilmesi sağlanacak.

Osmancık Emin Ellerde

Editör: Sedanur Çırpar