Osmancık’ta zeytin üretiminin yaygınlaştırılması ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması amacıyla zeytin fidanı dağıtılmaya devam ediyor. Bu kapsamda 3 bin adet Gemlik cinsi zeytin fidanı üretici ve vatandaşlara dağıtıldı.

Geçtiğimiz yıllarda Zeytin Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında İl Özel İdaresince desteklenen Zeytin bahçeleri Osmancık’ta kurulmuş, binlerce zeytin fidanı toprakla buluşmuştu.  Yetişen zeytinlerin hasadı yapılırken, yeni fidanlar da toprakla buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda 3 bin adet Gemlik cinsi zeytin fidanı üretici ve vatandaşlarla dağıtıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğünün Cumhuriyet Mahallesinde bulunan, Tohum Temizleme Evinde ücretsiz dağıtımı yapılan zeytin fidanları her kesimden vatandaştan yoğun ilgi gördü. Zeytin fidanı alabilmek için vatandaşlar adeta birbiriyle yarıştı.

Dağıtım öncesi Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay birer konuşma yaptı.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, zeytinin ilçede önemli bir ürün olduğunu belirterek;Biz Osmancık’ın her tarafında, İlçe Tarım Müdürlüğündeki arkadaşlarla birlikte tarımsal anlamda çeşitliliği artırmak için arayışlara girdik ve bu kapsamda da zeytinin bu bölgede çok önemli bir ürün olduğunu keşfettik.

Hem Osmancık merkez hem de köylerimizde zeytin üretiminin yaygınlaştırılması için elimizden geleni yapacağız. ”dedi.

Engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı! Engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı!

“40 Metrelik Caddelerde Osmancık’ı Güzelleştireceğiz”

“OSMANCIK’TA YETİŞMEYEN, MEYVE SEBZE YOK”

Yetiştiricileri destekleyerek, bu alanda kurulan kooperatiflere tarımsal girdi sağlayarak ve atıl durumdaki arazileri üretime kazandırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalara devam edileceğini belirten Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, “Aşağızeytin, Yukarızeytin, Kamil, Maksutlu’ya kadar olan bölgede bu projeyi yapıyoruz, fidan dağıtımlarını yapacağız. Önemli olan ne kadar çok zeytin üretildiği. Sadece bu bölgede değil Irmak dahilindeki birçok bölgede zeytini deneyelim.  Fidan bulmakta sıkıntı yok, yeter ki üretelim. Üretince her ey oluyor. Osmancık’ta yetişmeyen, meyve sebze yok.”dedi.

Zeytin fidanı dağıtım törenine, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, İlçe Tarım Müdürü Sencer Bilgener, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

“Osmancık’ta Yetişmeyen, Meyve Sebze Yok”-1

Editör: İlkay Sever