OGC yönetimi, Resmi Gazete'de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile Osmancık'a atanan ve geçtiğimiz haftalarda görevine başlayan Kaymakam Furkan Duman’a a hoş geldin ziyareti gerçekleştirdi.

Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim beraberinde Başkan Yardımcısı İlkay Sever, Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Yıldız ve Mustafa Ulusoy ile ilçede göreve başlayan Kaymakam Furkan Duman’a hoş geldin ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette, ilçeyle ilgili genel sohbet edilirken, dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan, Osmancık’ın en önemli ve tarihi isimlerinden bir tanesi olarak bilinen, Osmanlı Sadrazamı Baltacı Mehmet Paşa için OGC tarafından yaptırılmaya başlanılan Anıt Mezar çalışmalarına da değinildi.

Ogc Yönetiminden Kaymakam Duman’a Hoş Geldin Ziyareti (5)

OGC Başkanı Bilal Çevrim, Baltacı Mehmet Paşa için Anıt Mezar çalışmalarına cemiyet olarak başladıklarını, ilçe merkezinde uygun bir alan için Belediye ile istişare halinde olduklarını ifade ederek; “Baltacı Mehmet Paşa’nın adına ilçeye bir Anıt Mezar yapılması konusunda çalışmalarımız cemiyet olarak devam ediyor.

Baltacı Mehmed Paşa’nın yaşadığı dönemde yapılan La Motraye’in seyahatnamesindeki resmi, Alacahöyük’te faaliyet gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı Geleneksel El Sanatları Sanatçısı Hasan Kaplan tarafından Anıt Mezar ’da yer alacak Hitit Uygarlığında kullanılan taşlardan birinin üzerine kabartma sanatıyla işlendi.

Ogc Yönetiminden Kaymakam Duman’a Hoş Geldin Ziyareti (3)

Anıt Mezar için yaptırdığımız mezar başı taşı yaklaşık 2 ton ağırlığında. İlçenin merkezi bir alanında yer alması için Cemiyet adına ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Anıt Mezarın yer alacağı alan aşağı yukarı belirlendi. Bununla ilgili belediye ile istişarelerimiz devam ediyor, resmi başvurumuzu önümüzdeki günlerde yapacağız.

Ogc Yönetiminden Kaymakam Duman’a Hoş Geldin Ziyareti (2)

Osmancık AK Parti; "Festivale davet edilmedik" Osmancık AK Parti; "Festivale davet edilmedik"

Kaymakamlığımızın da konuya olan hassasiyetini ve ilgisini biliyoruz. Özellikle Baltacı Mehmet Paşa’nın adının kaymakamlık toplantı salonlarından birine verilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu kararı alan ve Hatay Kırıkhan’a atanan önceki Kaymakamımız Sayın Ayhan Akpay’a minnet duygularımızı iletirken, hassasiyeti için teşekkür ederiz.”dedi.

Kaymakam Furkan Duman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek cemiyetin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti.

Editör: İlkay Sever