Çorum’un Osmancık ilçesi Koyunbaba Mahallesi Muhtarı Hasan Şahin yaklaşan yerel seçimde aday olmayacağını açıkladı.

Muhtar Şahin’in aday olmayacağına dair yaptığı açıklamada gerekçelerini anlatarak gençlere fırsat verilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Mahalle sakinlerinden de helallik isteyen Muhtar Hasan Şahin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Değerli Koyunbaba mahallemin sakinleri, değerli seçmenlerim 31.03.2024 Mahalle İdari Muhtarlık seçimlerine aday olmayacağımı bildirmek isterim.

Mayıs ayı İl Güvenlik toplantısı gerçekleşti Mayıs ayı İl Güvenlik toplantısı gerçekleşti

Sebeplerimi sizlerle paylaşmak isterim;

2019 seçimlerinde kendime söz vermiştim. Kazanırsam hakkı ile bir dönem yapıp bırakacağım diye.

Değerli arkadaşlar, başta biz muhtarlara karşı bakış açımızı düzeltmemiz gerekiyor. Öncelikle devletimizin ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımları biz muhtarlar cebimizden vermiyoruz. Bu yardımlar devletimiz tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen yardımlardır. Bu yüzden hiçbir muhtara maddi manevi borcumuz yoktur. Biz muhtarların ihtiyaç sahiplerini gerekli kurumlara yönlendirmek ve takip etmek görevimizdir.

“MUHTARLIK BİR SALTANATLIK DEĞİL”

Bu kurumlarda eksiklerimizin giderilebilmesi için Osmancık’ımızın, muhtarlarımızın bir arada tek yumruk gibi olunması gerekiyor. Bunu da 5 yıldır mücadelesini verdiğimiz ama her nedense bir arpa boyu yol alamadığımız Osmancık Muhtarlar Derneğinin siyasilerin güdümünde değil bağımsız olmasıdır. Her insanın haki önce (Allah CC) sonra kendisidir. Çünkü yapmak istediği ve yaptığının doğru olup olmadığını kendisi bilir.

Benim naçizane fikrim muhtarlık bir saltanatlık değil, özel bir yetenekte istemiyor. Çalışkan, dürüst, dinamik gençlerimize fırsat verilmelidir. Taktir sizlerindir.

Kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir. Gün gelir küçümsediğin her şeyi önemsediğin bir bedel ödersin.

Hepiniz hakkınızı helal edin benden yana helal olsun. ” ifadelerini kullandı.

Editör: İlkay Sever