31 Mart 2024 Yerel Seçim öncesi Osmancık’ın Aşağızeytin Köyünde, “Misafir Seçmen” olduğu iddia edilerek itirazda bulunuldu.

31 Mart Yerel Seçimlerine geri sayım sürüyor.  2023 Genel Seçim verilerine göre toplam kayıtlı seçmenin 33 bin 800 olduğu Osmancık’ın 18 Mahallesinde kurulacak sandıklarda “Belediye Başkanı”, “Belediye Meclis Üyeliği” ve “Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti” için, 55 köyde ise “İl Genel Meclisi Üyeliği” ve “Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti” için oy verilecek.

Yoğun kar nedeniyle mahsur kalan yaylacılar kurtarıldı Yoğun kar nedeniyle mahsur kalan yaylacılar kurtarıldı

Yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde sayıları her geçen gün artan Muhtar Adayları ’da heyecanlı günler yaşıyor. Muhtar adayları seçilebilmek için aralıksız çalışmalarını sürdürerek pankartlar asıyor, el ilanları dağıtıyor, mahallelerindeki ve köylerindeki her kapıyı çalarak oy istiyor.

Herhangi bir yere başvuru yapmalarına gerek olmayan Muhtar Adayları mahalle ve köyleri için demokratik yarışa girerken, seçim öncesi ve seçim sonrası itirazlarda hiçbir zaman gündemden düşmüyor.

Muhtar Adayından “Misafir Seçmen” itirazı

31 Mart 2024 Yerel Seçim öncesi Osmancık’ın Aşağızeytin Köyünde, “Misafir Seçmen” olduğu iddia edilerek itirazda bulunuldu.

Osmancık Aşağızeytin Köyü Muhtar Adayı Hüseyin Yüzgeç, köyünün seçmen sayısının 111 olduğunu, bu seçmenlerden 25’inin ise misafir seçmen olduğunu iddia ederek İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi yazdı.

Yazdığı itiraz dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma’da vereceğini belirten Yüzgeç şöyle konuştu; “Aşağızeytin Köyüne muhtar adayı oldum. Köyümde 111 kayıtlı seçmen var. Tespit ettiğim 25 kişi ise misafir seçmen olarak gözüküyor. Bu kişilerin köyde evleri yok. Durumu İlçe Seçim Kuruluna bildirdim. Bu insanlar köyde oturmuyor diye Cumhuriyet Savcılığına ve Jandarmaya da bildireceğim. ”dedi. 

Misafir Seçmen Nedir?

Muvafakatli adres değişikliği için başvuruda bulunan yetişkinlere, halk arasında büyükşehirlerden, akrabaları için oy kullanmak için memleketlerine gitmek isteyen kişilere ‘misafir seçmen’ denilmekte.

Editör: İlkay Sever