Osmancık Esentepe Mahallesi’ne Muhtar Adayı olan Selami Arslaner, mahallesinde muhtar seçilmesi durumunda eğitimden, sağlığa, alt yapıdan, üst yapıya kadar toplumu ilgilendiren her konuda projeler gerçekleştireceğini açıkladı. Arslaner’in 20 maddeden oluşan projeleri dikkat çekti.

Osmancık, Esentepe Mahallesinde ikamet eden Selami Arslaner, Türkiye’de ilk olduğunu belirttiği 20 maddelik projeleri ile mahallesine muhtar adayı olduğunu ilan etti. Esentepe Mahallesi için hemen he konuda proje hazırladığını belirten Arslaner, seçmenlerden 5 yıllığına yetki isterken bankamatik muhtarlığına son vereceğini belirtti.

“TAPU, DOĞALGAZ PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK, OKUL YAPILMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNULACAK”

Arslaner, göreve gelmesi durumunda mahallenin 50 yıllık meseleleri arasında yer alan tapu, doğalgaz, yol problemini çözeceğini, mahalleye okul yapılması gibi daha birçok konuda hizmetin gelmesi için girişimlerde bulunacağını belirtti.

Arslaner; “Doğup, büyüdüğüm mahallemi seven biri olarak mahallemizin tüm sorunlarını ve eksikliklerini yakinen biliyorum.

Öncelikle kendime ve ekip arkadaşlarıma güvenerek iş bitirici, çözümcü ve girişken kişiliğimle bu görevi en iyi şekilde adaletli ve şeffaf olarak en güzel şekilde yapacağıma inanarak, mahallem muhtar adayı oldum.

Bu süreçte mahalle sakinlerimin de görüş ve önerilerini de alarak yapacağım projeleri ivedilikle hayata geçirmenin gayretinde olacağıma söz veriyorum.

Belediye meclis grup başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı inceledi Belediye meclis grup başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı inceledi

Bankamatik Muhtarlığına Son Vereceğim (2)

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN YETLİLİLERİ RAHATSIZ EDECEĞİM”

Mahallemizin büyük bir bölümünde yol, doğalgaz, tapu sorunu yıllardır çözülmedi. Bu sorunların çözülmesi için önce Milletvekilimizden, sonra belediye yetkililerimizle istişare yapacağız. Bu sorunların çözümü için gerekirse her gün ziyaret edip, yetkilileri aşırı derece de rahatsız etmeyi düşünüyorum. Rahatsız olmak istemiyorlarsa gerekli çalışmaları yaparlar ve bu sorunları çözerler.

“ŞEHİT HABERİ GELİNCE BOZUK YOLDA KEPÇELER ÇALIŞTI”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yaşanan depremin vurduğu Hatay’da şehit olan Piyade Er Mert Can Sümbül’ün evine giden toprak yolun gece yarısı kepçelerle düzeltildiğini belirten Muhtar Adayı Selami Arslaner; “6 Şubat depreminde mahallemizden bir şehidimiz oldu. Saat 23’den sabah 4’e kadar yol yapılması için çalışma başlatıldı. Şehit haberi gelince bozuk yolda kepçeler çalıştı. Benim vicdanım sızladı. Bu çalışma o gece yapılacak bir çalışma değildi. 47 senedir bu mahalleye üvey evlat muamelesi yapılıyor.”

“BANKAMATİK MUHTARLIĞINA SON VERECEĞİM”

Şu ana kadar yetkili olanlarda herhangi bir faaliyette bulunmadan, kendi ihtiyaçları doğrultusunda bu görevi kullanmışlar.  Ben seçildiğim taktirde bankamatik muhtarlığına son vereceğim.   Muhtarlık makamı ev alma, araba alma, bağ evi alma kapısı olarak gözükmemeli. Bu ateşten gömlek. Mahallemizin sakinlerinden ihtiyacı olanların, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın tespiti için, bahsettiğimiz yol, doğalgaz tapu gibi sorunların giderilmesi için 20 madde hazırladık. Yapmazsak dava açsınlar, hesap sorsunlar, bu çok zor bir şey değil. Söz verdik, sözümüzü yerine getireceğiz. ”dedi.

Bankamatik Muhtarlığına Son Vereceğim (1)

SELAMİ ARSLANER KİMDİR?

1977 yılında Osmancık, Esentepe Mahallesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Osmancık’ta tamamladı. Çeşitli sektörlerde yurt içi ve yurt dışında uzun yıllar üst düzey yöneticilik ve değişik departmanlarda çalıştı.

Halen Esentepe Mahallesi’nde market işletmeciliği yapmaktadır.

İŞTE ARSLANER’İN DİKKAT ÇEKEN PROJELERİ;

1)      Muhtarlık maaşımın yüzde 75’ini mahallem için kullanacağım.

2)      İhtiyaç sahibi 10 üniversite öğrencisine burs vereceğiz.

3)      Mahallemizin, yol, su, tapu, doğalgaz problemlerini çözmek için yetkili birimlerle birlikte çalışma başlatacağım.

4)      Her yıl Muharrem Ayında Camilerimizde Aşure kaynatacağız.

5)      Muhtarlık olarak gelin arabalarını ücretsiz süsleyeceğiz.

6)      Düğün, nişan, mevlit gibi, toplu merasimlere ücretsiz masa ve sandalye kullanımı sağlayacağız.

7)      Mahalle camilerimizde olmayan musalla taşını ivedilikle yaptıracağız.

8)      Mahalle gençlerimize ücretsiz maç yayınlarını izleme imkânı sağlayacağız.

9)      Mahallemizden askere giden ihtiyaç sahibi gençlerimize destek vereceğiz.

10)   Mahalle camilerimizde 15 günde bir Cuma sabahları çorba ikramımız olacak.

11)   Mahallemizde düğün yapan ihtiyaç sahiplerine destek vereceğiz.

12)   Aza listelerimizde 2 bayan 2 genç üyemiz olacak.

13)   Her ay devlet kurumları ziyaret edilip, eksikliklerin takibi istişare edilecek.

14)   Her yıl çocuklara, bay ve bayanlara ayrı ayrı tur düzenleyeceğiz.

15)   Muhtarlık büromuz her zaman mesai saatlerinde açık olacak.

16)   Mübarek gecelerde camilerimizde sürpriz ikramlarımız olacak.

17)   Şehit Mertcan Sümbül’ün ismini sokak ve parklara vererek yaşatacağız.

18)   Mahallemize okul yapılabilmesi için girişimlerde bulunacağız.

19)   Mahallemiz çocuklarına yönelik spor malzemeleri temin edilip spora teşvik edeceğiz.

20)   Esentepe Mahallesi Muhtarına 7/24 ulaşılabilecek.

Editör: İlkay Sever