Osmancık’ta bulunan Koyunbaba Türbesinin restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı.  Türbenin Şubat ayında ibadete açılması hedefleniyor.

Osmanlı Padişahlarından II. Beyazıt tarafından 1469 yılında sekizgen planlı olarak yaptırılan tarihi Koyunbaba Türbesinde yaklaşık 9 aydır devam eden restorasyon çalışmalarında artık sona gelindi. Restorasyon Kapsamında, Özgün malzemesiyle yapılan aşhane de hizmete gireceği öğrenilriken Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, çalışmaları yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milletvekili Kaya; Koyunbaba Türbesi’nin çok kısa bir sürede tadilat çalışmalarının bitirilip ibadete açılacağını bildirdi.

Mayıs ayı İl Güvenlik toplantısı gerçekleşti Mayıs ayı İl Güvenlik toplantısı gerçekleşti

Restorasyon Şubat ayında bitecek

Osmancık’ta, Osmanlı Padişahlarından II. Beyazıt tarafından 1469 yılında sekizgen planlı olarak yaptırılan tarihi Koyunbaba Türbesi, Restorasyon çalışma projesi İl Özel İdaresi tarafından, İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) bütçesi kullanılarak hazırlatılmış ve Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştı.

300 günde tamamlanması hedeflenen restorasyon çalışması Ankara, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü kontrolunda, yüklenici Osman Gülsüm tarafından yapılmaya başlanırken, 3 milyon 552 bin 850 TL bedel ile yapıldığı bildirildi.

Restorasyon çalışmalarının şubat ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Koyunbaba Türbesi ibadete açılacak (1)

kOYUNBABA tÜRBESİ

Editör: İlkay Sever