Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Obruk Köyünden geçen derenin ıslah edilip kenarına korkuluk, üzerine ise yaya köprülerinin yapılması isteniyor.

Afacan; “Gazetecilere destek veriyor ve onların haklarını savunuyoruz” Afacan; “Gazetecilere destek veriyor ve onların haklarını savunuyoruz”

Dodurga’ya bağlı Obruk Köyü sakinleri, köyün içinden geçen derenin yaklaşık 1,5 kilometrelik yatağının temizlenmesini, kalan kısmının ıslah edilip, kenarına korkuluk, üzerine ise yaya köprülerinin yapılmasını istiyor.

“KARADENİZ’DEKİ ANİ SEL HABERLERİ KÖY HALKIMIZI KORKUTUYOR”

Karadeniz bölgesinde sellere neden olan ani dere taşkını haberlerinin köy halkını korkuya saldığını aynı durumla karşı karşıya gelmek istemediklerini belirten Köy Muhtarı Ali Ekber Sever, “Dere yatağı ile ilgili sıkıntılarımız var. Köyümüzde bulunan 12 hane büyük tehlike altında. Dere yatağı yok, yağmur yağdığı zaman büyük sel gelecek diye millet dışarıda bekliyor.

Karadeniz’de sellere neden olan ani dere taşkınlarının köyümüzde yaşanmamasını istiyoruz.  Tedbirimizi bugünden alalım. “Şeklinde konuşarak köy camiinin de bakım ve onarıma ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.

Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (10)

“DERE KENARINA KOKRULUK ÜZERİNE KÖPRÜ İSTİYORUZ”

Muhtar azası Mustafa Ertaş, derenin yaklaşık 1,5 kilometrelik yatağının temizlenmesi gerektiğini, üst yapı olarak ta yaya köprülerinin yapılmasını talep ettiklerini belirterek; “Köyümüz 300 hane: Köyümüzün içinden geçen dere yatağı tehlike arz ediyor. Dere yatağının içinin temizlenmesini ıslah edilmeyen kısmının ise yapılmasını istiyoruz.

Dere üzerindeki yaya geçitleri köy halkımız ve önceki muhtarlar tarafından yapılmış. Ahşap olan köprüler tehlike arz ediyor. Her an birileri düşebilir. Dere kenarına korkuluk, üzerine de yeni yaya köprülerinin yapılması konusunda yardım istiyoruz.

Mevcut araç köprülerinin de dayanıklı olup olmadığını bilir kişilerin incelemesini, derenin ıslah edilmeyen kısmının üzerine de en az bir köprü daha yapılmasını talep ediyoruz. ” dedi.

Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (6)

“NE KÖPRÜMÜZ SAĞLAM NE DE DEREMİZ”

Köy sakinlerinden bir vatandaş, dere üzerinde bulunan yaya köprülerinin yapılmasını talep ederek; “Annem köprüden geçerken düştü, beli acıdı. Çocuklar tehlikeyi bilmiyorlar, birbirleri ile oynarken düşüp başlarını kanatıyor, köprüden atlarken korkuyorlar.

 Ne köprümüz sağlam ne de deremiz “diyerek dere kenarlarına korkuluk yapılmasını talep etti.

Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (7)

“YAĞMUR YAĞDIĞINDA SEL GELECEK KORKUSUNDAN EVDE KALAMIYORUZ”

Köy halkından Arif Doğar, derenin ıslah edilmeyen kısmından sel geldiği zaman evine geçmekte zorlandığını belirterek; “Dereden sel geldiği zaman mağdur kalıyoruz. Çocuklarım taşımalı olarak servis ile okula gidiyor. Sel geldiği zaman ya yolda kalıyor eve geçemiyor ya da evden okula gönderemiyoruz. Yağmur yağdığında sel gelir diye korkuyoruz, evde kalamıyoruz, konu komşuya kaçıyoruz.  

Acil bir durum olsa, hastamız olsa evde kalıyoruz, dereden atlatamıyoruz. Bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. “dedi.

Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (2)

Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (8)Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (9)Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (5)Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (3)Köy Halkı Sel Ve Taşkın Olmasından Korkuyor (4)

Editör: İlkay Sever