Osmancık’ta şehir merkezini ikiye ayıran Kızılırmak Nehrinin yüzeyindeki çöp konteyneri, vatandaşların hem dikkatini hem de tepkisini çekti.

Okuyucularımızın rahatsız olduğu ya da haber değeri olan konuları bizimle paylaştığı haber hattımıza birbirinden ilginç konular gönderiliyor. Çoğu tarafımızca değerlendirildi, haberleştirildi, yayınlandı. Bazıları ise değerlendirme aşamasında, haber olmayı bekliyor.

İhbar hattımız üzerinden aldığımız konular arasında, içilebilir sağlıklı su, çevre temizliği, şehir içi trafik, kaldırım, kaldırım ve yol kenarlarında biçilmeyi bekleyen yabani otlar, yama ve asfalt gerektiren yollar gibi sorunlar başı çekiyor.

İlçe genelinde içme suyu, bazı mahallerde de bahsedilen konular güncelliğini maalesef korurken haber hattımıza ulaşan bir okuyucumuz nehir içinde uzun zamandır bekleyen çöp konteynerinin görselini bizlere ileterek; " Irmakta, 2 aydır çöp konteyneri duruyor. Alan yok!" şeklinde kısa bir de not bıraktı.

Kızılırmak Nehri, Koyun Baba Köprüsüne yakın yüzeyde bulunan metal çöp konteynerini sel sularının getirdiği ve en az 600 litre olduğu tahmin ediliyor. Hala kullanılabilir olduğu görülen metal çöp konteyneri ırmak yüzeyinden alınmaya beklerken piyasa fiyatının 3 ila 4 bin TL arasında olduğu öğrenildi.

Engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı! Engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı!

 " 2 aydır çöp konteyneri duruyor. Alan yok!" 

Editör: İlkay Sever