Çorum'da sağlık çalışanlarına saldıran kişi tutuklandı! Çorum'da sağlık çalışanlarına saldıran kişi tutuklandı!

Osmancık’ta Fıstık adındaki Golden kırması cinsi köpek kansere yakalandı. Köpeği sahiplenen aile tedavisi için her türlü imkânlarını seferber etti.

Fıstık adını verdikleri Golden kırması cinsi köpeği, 8 sene önce araba çarpacakken kurtaran aile, köpeklerinin kansere yakalandığını öğrendi.  Köpeklerinin sağlığına kavuşması için tüm imkânlarını seferber eden aile Fıstık’a Kemoterapi tedavisi aldırdı.  Hayvanların beslenmesi ve barınması konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden aile üyeleri 8 senedir baktıkları köpeğin bugüne kadar gördüğü tedavi masraflarını da üstlendi.

‘’Ne gerekiyorsa yaptık’’

Aile bireylerinden Yunus Çırpar, Fıstık isimli köpeği ailenin bir parçası olduğu söyleyerek, ‘’ 8 senedir bizimle birlikte artık onu da aileden biri olarak görüyoruz. Bu güne kadar birçok sağlık sorunu atlattı ama ne gerekiyorsa yaptık’’ ifadelerini kullandı.

Kemoterapi Fıstık (1)

‘’Hayvan sahiplenmek zor bir sorumluluk’’

Hayvan sahiplenmek isteyenlerin bu kararı almadan önce aileleri ile birlikte düşünmelerini dile getiren Çırpar ailesi şöyle devam etti ‘’Oldukça sorumluluk gerektiren bir durum hayvan sahiplenmek, anlık alınan bir karar olmamalı. Sıkıldım artık bakmak istemiyorum diye bir olay söz konusu olmamalı. Bu yüzden zor bir sorumluluk. Biz insanlar gibi sorunları oluyor hayvanlarında.

‘’Tedavi masraflarının maliyeti yüksek’’

‘’Hayvanların tedavi masrafları oldukça maliyetli. Bu sebeple sokak hayvanlarına bu konuda vatandaşlar olarak duyarsız davrandığımızı düşünüyorum. Dile kolay 8 senedir bakıyoruz. Her sağlık sorununu kendimiz halledemediğimiz için bugüne kadar birçok kez veteriner tarafından tedavi ettirdik’’ dedi.

‘Köpeğimiz kemoterapi aldı”

‘’Geçtiğimiz yıllarda köpeğimize maalesef kemoterapi aldırmamız gerekti fakat Osmancık’taki veterinerler bu konuda yetersiz. Bu sebepten ötürü hayvan sahiplenen ve bakan ailelerin bizim gibi zorlandığını düşünüyorum. Çünkü Osmancık’ta her türlü imkan olmadığı için tedavi ettirmek amacıyla Çorum’a götürüyoruz. Bu da bizi zorluyor’’ diyen Çırpar ‘’Bundan sonra da aynı şekilde bakmaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Kemoterapi Fıstık (2)Kemoterapi Fıstık (3)

Editör: Sedanur Çırpar