Çorumlu hemşerimiz Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Büyük Taarruz ‘un 102. yıl dönümünde önemli bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Kaşıkçı mesajında; “Malazgirt; Ülküdür, ülkedir, ihlal edilmeyecektir. Malazgirt ruhu, Büyük taarruz kabiliyet ve karakteri vatanın teminatıdır.

Malazgirt’te tarihin rotası değişmiş Anadolu vatan olmuştur.

Sultan Alparslan komutasındaki kahramanlar sayıca üstün bizans ordusunu iman gücü ile Malazgirt de ezmiş geçmiş, Anadolu, sevdalılarıyla bir daha ayrılmamak üzere buluşmuştur.

Malazgirt de üzerinde yaşadığımız bu topraklar Türk Milleti'nin yurdu, vatanı olmuş, Büyük Taarruz da vatan kurtarılmıştır.

Malazgirt Zaferi’nden Büyük Taarruza kadar geçen asırlar içinde adımız, anımız ve acımız bir olmuş, vatanın bedeli Şahadet ve Gazilikle ödenmiştir. Bilinmelidir ki, bu topraklarda Ülkemiz ve Devletimiz sonsuza kadar var olacaktır.

Vatan dedik, asırlardır nice badireleri göğüsledik;

Belediye 33 parkta yenileme çalışması başlattı Belediye 33 parkta yenileme çalışması başlattı

Bayrak dedik, nice musibetleri ezdik.

Ezan dedik, nice saldırıyı birlik ve dayanışma içerisinde aştık.

Ne yapsalar boştur ne etseler boşunadır. Anadolu’ya vurulan vatan mührünü sökmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu topraklarda sonsuza kadar var olmaya ant içtik.

Vatan; okunan ilk ezandan verilen son selaya kadar, aldığımız nefes, yediğimiz helal lokma, milli namusun simgesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferimizin 953. Yıldönümünde, Büyük Türk Hakan’ı Sultan Alparslan'a, kahraman ecdadımıza, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Büyük Taarruz ‘un 102. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Milli Mücadele'ye mühür vurmuş şeref timsallerini rahmetle, minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. “ifadelerine yer verdi.                

Editör: Tuğba Yoldaş