Birlikler Hayvancılıkta Etkin Rol Alıyor Birlikler Hayvancılıkta Etkin Rol Alıyor

Osmancık’ta gündemden düşmeyen trafik sorunu ve erişilebilir olmayan çevre koşulları, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşları mağdur ediyor.

Bir okurumuz günlük yaşamında dış çevre koşullarıyla ilgili pek çok engellerle karşılaştığını belirterek “Benim yaşadığım sorunlar, halkın genelini etkileyene kadar, yöneticilerce göz ardı ediliyor” dedi.

Osmancık’ta hatalı park eden duyarsız sürücüler, ihlallerde sınır tanımıyor.  Gelişigüzel park edilen araçlar nedeniyle en büyük sıkıntıyı ise engelli vatandaşlar yaşıyor.

Yeni Mahallede engelli rampası önüne park edilen araç nedeniyle mahsur kalan engelli bir okurumuz uzun süre aracın sahibinin gelmesini bekledi. Aracın sürücüsü gelmeyince çevredeki vatandaşların yardımıyla mahsur kaldığı yerden kurtarılan okurumuz, ertesi gün ise kaldırıma park edilen başka bir araç nedeniyle yoluna devam edemedi. Okurumuz sürücüleri, kurallara karşı hassas olmaya ve duyarlı olmaya çağırdı.

Benzer sorunları sürekli yaşadığını belirten okurumuz, erişilebilir olmayan çevre koşullarına da örnekler vererek; “Öncelikle engelli bir vatandaş olarak sadece Osmancık değil ülkemiz genelinde zorluklar yaşadım ve hala daha yaşıyorum. Ancak yaşadığım zorlukları göz ardı ederek ilerlemeye çalışıyordum. Mesela; tekerlekli veya akülü sandalyemle, kaldırıma çıkıp güvenli bir şekilde gideceğim yere gitmek istediğimde ya kaldırıma girilen rampa önü ve kaldırımın tamamı işgal edilmiş oluyor ve mecburen araç yolundan ilerlemek zorunda kalıyorum. Ya da şöyle de olabiliyor; rampa açık oluyor ve kaldırıma çıkıyorum ama ya dükkanlar tarafından kaldırım işgal edilmiş oluyor veya kaldırımdan iniş yeri rampası araçlarca işgal edilmiş oluyor. Ben de en başa dönerek kaldırımdan iniyorum. Yollarda yer yer ufak, yer yer ciddi büyüklükte çukurlar var. Mesela; Kaya marketin ilerisinde elektrik trafosuyla Topçuoğlu arasındaki yolda, rögar kapağına kadar çukur aylardır kapatılmadı. Oradan geçerken çukura denk gelmemek için dikkatli olmak zorundayım. Araçlar ve yayalar için problem teşkil etmeyebilir ama benim gibi tekerlekli sandalye veya bebek arabası olanlar için orası bir problem. Benim yaşadığım sorunlar halkın genelini etkileyene kadar yöneticilerce göz ardı ediliyor. Modern bir kent kültürünün yerleşmesi herkesin hakka hukuka saygılı ve nazik olduğu bir Osmancık bence hayal değil.” şeklinde ifade etti.

Editör: İlkay Sever