Koyunbaba Köprüsü tarihi bir mekan, buraya afiş asan kabahat işlediği gibi tarihi mekana da saygısızlık yapmıştır.

İYİ Parti Osmancık İlçe Teşkilatı, yerel seçim çalışmaları kapsamında ilçenin çeşitli cadde, meydan ve billboardlara asılan afiş ve siyasi bayrakların adalet ve eşitlik ilkesine uymadığını, kamusal alanlarında propaganda alanı olarak kullanıldığını belirterek tepki gösterdi.

Seçim atmosferine giren Osmancık'ta, siyasi partiler ilçenin en işlek yerleri, Alparslan Türkeş Caddesi dörtyol ve saat kulesi meydanı, Adnan Menderes ve Çorum Caddesi başta olmak üzere mahalle meydanları, cadde ve kavşakları partilerinin bayrakları ile donattı.

İyi̇ Parti’den Afiş Ve Siyasi Bayrak Tepkisi (3)

Gazetemizi ziyaret eden İYİ Parti Osmancık İlçe Başkanı Avni Demirci, özellikle mevcut belediye başkanı ve MHP Adayı Ahmet Gelgör’ün afiş, siyasi bayrak asmadık bir köşe bırakmadığını, kamusal alan, tarihi mekan dahil olmak üzere bu alanları da propaganda alanı olarak kullanmasına tepki gösterdi.

Iyipartigazete

Seçimlerin Temel Hükümleri Yasası’nın 61. Maddesini hatırlatan İYİ Parti Osmancık İlçe Başkanı Avni Demirci, “Seçimlerin Temel Hükümleri Yasası’nın 61. maddesine göre, seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, belirtilen yerler dışında, siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya parti bayrağı gibi malzemelerin asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasak.

İyi̇ Parti’den Afiş Ve Siyasi Bayrak Tepkisi (2)

Ancak bu yasak mevcut belediye başkanı ve MHP Adayı Ahmet Gelgör tarafından yok sayılıyor. Adalet ve eşitlik ilkesinden bihaber şekilde ne kadar cadde ve meydan varsa MHP bayrakları ile donatılmış durumda.

Seçimi kaybeden belediye başkanı milletvekiline çiçek fırlatıp hakaret etti Seçimi kaybeden belediye başkanı milletvekiline çiçek fırlatıp hakaret etti

Tarihi Koyunbaba Köprüsü, yeni köprü, belediyenin bir binası olan eski SGK binasına MHP adayı Ahmet Gelgör’ün afişleri asılmış durumda. Koyunbaba Köprüsünde sadece MHP adayı değil AK Parti ve Saadet Partisi adaylarına ait afiş ve bayraklarda asılı. Koyunbaba Köprüsü tarihi bir mekan, buraya afiş asan kabahat işlediği gibi tarihi mekana da saygısızlık yapmıştır.

İyi̇ Parti’den Afiş Ve Siyasi Bayrak Tepkisi (2)-1

Ayrıca belediye imkânlarının seçim propagandası aracı olarak kullanıldığına dair vatandaşlarımızdan şikayet almaktayız.  Birçok vatandaşımız belediye aracı ve personelinin MHP Adayı Gelgör’ün afişini asmak için gece saatlerinde görev yaptığını gösteren fotoğraflar iletmekte.

Vatandaşlarımızın iddia ettiği gibi MHP Adayı yani mevcut başkan Ahmet Gelgör, belediye imkânlarını seçim propagandasında kullanıyor mu kullanmıyor mu?”diye sordu.

İyi̇ Parti’den Afiş Ve Siyasi Bayrak Tepkisi (1)

İyi̇ Parti’den Afiş Ve Siyasi Bayrak Tepkisi (1)-1

Editör: İlkay Sever