Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Erol Afacan, internet üzerinden satılan sahte, sağlıksız, ruhsatsız ve denetimsiz ürünlerin halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti.

Afacan, sağlık için güvenilir adreslerin eczaneler olduğunu belirterek şunları kaydetti; “Ankara Eczacı Odası’nın kamu spotu olarak hazırladığı ve halkımızda toplum sağlığında kilit rol oynayan eczacı, eczane ve ilaç konularında farkındalık oluşturma amacıyla tasarladığı video ve afiş çalışmasını sosyal medya hesaplarımızda paylaşarak halkımızda dikkat çekmeye çalıştık.

Bu değerli ve teşvik edici çalışmalarından dolayı Ankara Eczacı Odası Yönetimine öncülük eden tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

“İnternete Değil, Eczacınıza Güvenin”

Son zamanlarda internet üzerinden satılan ürünlerin artışı, maalesef birçok sahte, sağlıksız, ruhsatsız ve denetimsiz ürünün piyasaya sürülmesine yol açmaktadır. Bu durum, halk sağlığını ciddi şekilde tehdit etmekte ve bilinçsizce kullanılan bu tür ürünler, geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Giresunspor’lu genç futbolcu korkuttu Giresunspor’lu genç futbolcu korkuttu

İnternette satılan ilaçlar, takviye edici gıdalar, vitaminler, mineraller ve benzeri ürünler, gerekli denetimlerden geçmeden ve ruhsatsız olarak satılmakta, bu da ürünlerin güvenilirliğini sorgulanır hale getirmektedir. Sağlığınız için en doğru ve güvenilir adres, eczanelerdir.

Eczaneler, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlenen, ruhsatlı ve güvenilir ürünlerin satışa sunulduğu yerlerdir. Eczacılar, bu ürünler hakkında en doğru bilgiyi verebilecek, eğitimli ve yetkin sağlık profesyonelleridir. Size en uygun ürünleri, doğru dozlarda ve güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlarlar.

Türk Eczacıları Birliği’nin Gücü ve Önemi

Ankara Eczacı Odası’nın “İnternete değil, eczacınıza güvenin” konusuyla ilgili yaptığı bu çalışma, Türk Eczacıları Birliği’nin gücünü ve etkisini artırmakta, mesleğimizin önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu tür çalışmaların devamını 56 Bölge Eczacı Odamızdan da beklediğimizi belirtmek isteriz. Hep birlikte, mesleğimizin değerini ve toplum sağlığındaki rolümüzü daha da güçlendirebiliriz.

Sağlığınız için internete değil, eczacınıza güvenin. Eczaneler, sağlıklı yaşamın ve güvenli ürün kullanımının garantisidir. Eczacınıza danışarak, sağlığınızı riske atmadan, güvenli ve etkili ürünleri kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, sağlık en değerli hazinemizdir ve onu korumak için en güvenilir yol, eczacınıza başvurmaktır.”

Editör: Tuğba Yoldaş