Çorum'un Osmancık ilçesi, Aşağızeytin Köyünde imece usulü zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Osmancık’ta zeytin üretiminin yaygınlaştırılması ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması amacıyla zeytin fidanı dikimi sürdürülüyor. Bu kapsamda ilçeye bağlı Aşağızeytin Köyünde köy muhtarı İsmail Çil'in öncülüğünde imece usulü zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi. Köy sakinleri, köyün muhtelif alanlarında oluşturulan bahçelerin yanısıra uygun görülen bir çok yere zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdi.

İmece Usulü Zeytin Fidanı Diktiler (2)

Atıl araziler değerlendiriliyor

Osmancık Kaymakamlığı, Ocak ayında, ilçedeki atıl arazilerinin değerlendirilmesi ve tarımsal girdi elde edilmesi için "Zeytin Fidanı Dağıtım Projesi"ni hayata geçirmişti. 

Çorum İl Özel İdaresince desteklenen proje kapsamında ilçeye getirilen 3 bin adet Gemlik cinsi zeytin fidanı üretici ve vatandaşlara dağıtılmıştı.

İlçe ekonomisine katkı sağlıyor

Geçtiğimiz yıllarda Zeytin Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında İl Özel İdaresince desteklenen Zeytin bahçeleri Osmancık’ta kurulmuş, binlerce zeytin fidanı toprakla buluşmuştu. Yetişen zeytinlerin hasadı yapılmış, hasat edilen zeytinlerin yağı da çıkarılmaya başlanılmıştı.

Zeytin yetiştiriciliği, hem endüstriyel anlamda hem de tarım anlamında ilçe ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Asırlık zeytin ağaçları bulunuyor

Aşağızeytin Köyü’nde tarihe tanıklı eden zeytin ağçalarının yanısıra ilçe halkından gelen yoğun talep üzerine,  peyzaj ve tarım alanında faaliyet gösteren Ramazan Duru, geçtiğimiz aylarda 50 yaştan 200 yaşa kadar zeytin ağaçları ilçeye taşınmıştı. İlçeye getirilen asırlık zeytin ağaçlarından bir tanesi de Hükümet Konağı bahçesine dikilmişti. Asırlık ağacın yeni sürgünler verdiği  görüldü.

Bir çift fındık kurdu 200 meyveye zarar veriyor Bir çift fındık kurdu 200 meyveye zarar veriyor

Editör: İlkay Sever