2011-2013 yılları arasında Osmancık Kaymakamı olarak görev yapan, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Adana Vali Yardımcısı olarak atandı.

Beş yıl önce başladığım Mersin Vali Yardımcılığı görevinden, 01.07.2024 tarih ve 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile atandığı Adana Vali Yardımcılığı görevine başlamak üzere 16.07.2024 tarihi itibarıyla ayrılan İbrahim Küçük, görev yaptığı süre içerisinde; haktan, hukuktan, haklıdan, doğrudan ve halktan yana olarak üzerime düşen görev ve sorumlulukları verimli bir şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek; “

Bu süre içerisinde bilerek ve isteyerek haksızlık ve yanlış yapmamaya özen gösterirken; yapıcı, ilkeli ve adil hareket etmeye azami gayret ettim. Bu çaba ve tavrıma rağmen bilgim ve kastım dışında oluşan ihlaller varsa; tüm bunlardan ötürü öncelikle hak sahiplerinin hoşgörü ve anlayışlarına sonra da Allah’a sığınırım. 

Aile, meslek ve devlet terbiyem gereğince mesleğimin her aşaması ve her zaman; insanımıza, ülkemize ve milletimize sadakat içerisinde hizmet etmek temel prensibim oldu. Bu süreçte şahsıma güven duyan, yetki ve sorumluluk veren birlikte çalıştığım Sayın Valililerimiz dahil tüm yetkililere şükranlarımı arz ediyorum. Meslek yaşantımın bu bölümünde yaşadığımız olağanüstü dönemler de dahil olmak üzere; dinamik ve çözüm odaklı yaklaşımı ile Mersin’deki huzur, güven, uyum ve verimliliğin sağlanmasının baş mimarı olan Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’a şükranlarımı sunuyorum.

Birlikte çalıştığım Vali Yardımcısı ve Kaymakam meslektaşlarıma, Valilik ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve çalışanlarına, yerel yönetici ve siyasilerimize, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyelerine dostluk ve yardımlarını gördüğüm için ayrıca teşekkür ediyorum.

Her gün yanımda ve yakınımda olup bana katlanan yakın çalışma arkadaşlarım ve dostlarım ile, temasım olsa da olmasa da şahsıma karşı olumlu duygular besleyen ve güven duyan, Mersin’i sevmeme vesile olan bu coğrafyanın hoşgörülü, sevecen ve güzel insanlarına minnettarım.

Bu topraklara, ülkemize, milletimize ve insanlığa karşı olan bağlılık ve vefa borcumuz gereğince; neresi olursa olsun fırsat buldukça doğru ve iyi şeyler yapmak için önyargısızca çalışmaya devam edeceğim.

Selam ve saygılarımla…” ifadelerini kullandı.

İbrahim Küçük Kimdir?

1969 yılında Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı ve 1991 yılında aynı fakülteden mezun oldu. Bir süre Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi dalında yüksek lisans programına devam etti. 1993 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak, 1994 yılında Rize Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı.

Amasya’nın yeni müftüsü Hamza Bayram görevine başladı Amasya’nın yeni müftüsü Hamza Bayram görevine başladı

Üç yıllık staj dönemi içerisinde çeşitli kurs ve eğitim programlarına devam etti. 8 ay süre ile yurtdışı stajı için İngiltere'de bulundu. Kayseri-Hacılar ve Rize-İyidere ilçelerinde Kaymakam vekilliği yaptı.

1997 yılında Kütahya-Pazarlar Kaymakamlığı görevine atandı. 1999-2001 yılları arasında Erzurum-Olur Kaymakamlığı, 2001-2004 yılları arası Muş Vali Yardımcılığı, 2004-2006 yılları arasında da Dazkırı Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.2006 yılında Dursunbey Kaymakamlığı 2011-2013 yılları arasında Osmancık Kaymakamlığı, 2013-2016 yılları arasında Tekkeköy Kaymakamlığında görev yapmış, 01.12.2016 tarih ve 861 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Nazilli kaymakamı olarak atanmış olup 20 Aralık 2016 tarihinde göreve başlamıştır.

Beden Eğitimi Öğretmeni Bilge ile evli olup, Utku adında bir çocuk babasıdır.

Editör: İlkay Sever