Çorum’un Osmancık ilçesinde engelli vatandaşların rahat hareket etmesi için kullanılan engelli rampasını aracıyla işgal eden duyarsız sürücü, tekerlekli sandalyeyle yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşın yarım saat boyunca beklemesine yol açtı.

Olay, Yeni Mahallede meydana geldi. Tekerlekli sandalyesiyle engelli rampasını kullanarak kaldırımdan inmek isteyen vatandaş, kendileri için ayrılan engelli rampasının önünde bir aracın park halinde olduğunu gördü. Engelli vatandaş olay karşısında ne yapacaklarını şaşırırken, kaldırımda yaklaşık 30 dakika boyunca araç sahibinin gelmesini bekledi.

Vali Dağlı: “Amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak” Vali Dağlı: “Amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak”

Günlük yaşamında dış çevre koşullarıyla ilgili pek çok engellerle karşılaştığını belirten vatandaş; Kaya Markete ekmek almak için girmiştim, ben çıkana kadar kaldırım rampası önüne araç park etmiş. Yarım saate yakın bekledim gelen giden yok. Market çalışanları sandalyemden tutarak zorlukla indirdiler” dedi.

“Benim yaşadığım sorunlar, halkın genelini etkileyene kadar, yöneticilerce göz ardı ediliyor”

Benzer sorunları sürekli yaşadığını belirten vatandaş, erişilebilir olmayan çevre koşullarına da örnekler vererek; “Öncelikle engelli bir vatandaş olarak sadece Osmancık değil ülkemiz genelinde zorluklar yaşadım ve hala daha yaşıyorum. Ancak yaşadığım zorlukları göz ardı ederek ilerlemeye çalışıyordum.

Mesela; tekerlekli veya akülü sandalyemle, kaldırıma çıkıp güvenli bir şekilde gideceğim yere gitmek istediğimde ya kaldırıma girilen rampa önü ve kaldırımın tamamı işgal edilmiş oluyor ve mecburen araç yolundan ilerlemek zorunda kalıyorum.

Ya da şöyle de olabiliyor; rampa açık oluyor ve kaldırıma çıkıyorum ama ya dükkanlar tarafından kaldırım işgal edilmiş oluyor veya kaldırımdan iniş yeri rampası araçlarca işgal edilmiş oluyor. Ben de en başa dönerek kaldırımdan iniyorum.

Benim yaşadığım sorunlar halkın genelini etkileyene kadar yöneticilerce göz ardı ediliyor.

Modern bir kent kültürünün yerleşmesi herkesin hakka hukuka saygılı ve nazik olduğu bir Osmancık bence hayal değil.” şeklinde ifade etti.

Editör: İlkay Sever