Çorum’un Mecitözü ilçesi Pınarbaşı köyünde “Endüstriyel Kenevir Yetiştiriciliği ve İş Birliği Protokolü” imza töreni ile kenevir ekim programı düzenlendi.

Program Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesinde, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü ve ARS Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. arasında gerçekleşti.

Düzenlenen programa, Çorum İl Müdürü Hayrullah Göktekin katılım sağladı.

Devlet Eski Bakanı Bekir Aksoy, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Vali Yardımcıları Tamer Orhan ve Bayram Köse, ARS Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. adına Prof. Dr. Aliye Aras ve öğrencilerin katılım sağladığı programda konuşan İl Müdürü Hayrullah Göktekin konuşmasında;

"19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN İŞARET FİŞEĞİ OLMUŞTUR" "19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN İŞARET FİŞEĞİ OLMUŞTUR"

Kenevirin sadece tarlada yetişen bir bitki olarak görülemeyeceği, insanlık tarihinde ham madde olarak kullanılan en eski bitkilerden biri olmakla birlikte; sağlık, asfalt kaplamaları, kozmetik, otomotiv, gıda, yem, tekstil, çeşitli dokuma ürünlerinin yapımı ve kağıt sanayi başta olmak üzere sayamadığımız 25 binin üzerinde alanda kullandığını vurguladı.

Ayrıca; 2024 yılında 180 dekar alanda kenevir ekim başvurusunun Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak onaylandığını, bundan sonrada Devletin verdiği teşvikler ile çiftçilerin yanında olmaya ve ilimiz tarımını geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Editör: Sedanur Çırpar