Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde veterinerlere hayvan hastalıkları konusunda eğitim verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024/03 sayılı “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi” ile hayvan hastalıklarının önlenmesi, mücadelesi, kontrolü, hayvanların kimliklendirilmesi, kayıt altına alınması ve hareket kontrollerini sağlamaya yönelik hazırlanan program doğrultusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı ve eğitimi düzenlendi.

Göletlerde gözle görülür çekilme: “Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak” Göletlerde gözle görülür çekilme: “Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak”

27-28-29 Ağustos tarihlerinde 3 gün süreyle gerçekleşecek toplantıda, konu uzmanı İl Müdürlüğü personelleri tarafından hayvancılık bilgi sistemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılacak.

 İlk olarak 27 Ağustos tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapmakta olan Veteriner Hekimler katılım sağlandı.

Programın açılış konuşmalarını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin “Hayvan hastalıklarına karşı etkin koruma, mücadele, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların önlenmesi Bakanlığımızın temel görevleri arasındadır. Müdürlüğümüz de bu görevini yerine getirmek amacıyla özverili bir şekilde yaz kış, gece gündüz demeden aralıksız bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Hayvan hastalıklarının önlenmesi, mücadelesi, kontrolü, hayvanların kimliklendirilmesi, kayıt altına alınması ve hareket kontrollerini sağlamaya yönelik olarak hazırlanan programın anlatılacağı toplantımızın verimli olmasını ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: İlkay Sever