Çorum'da kültürel gelenekleri yaşatmak adına Çiğdem Aşı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinlikleri gerçekleştirildi.Geleneıksel (1)

Çorum Valisi  Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kültürel gelenekleri yaşatmak adına Valilik ve Çorum Belediye Başkanlığı tarafından Kadeş Barış Meydanında düzenlenen Çiğdem Aşı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliklerine katıldı.

Etkinlikte, çocuklarımız tarafından oynanan Seksek, Dalya, Ökkel, İp Atlama, Aşık, Karış, Topaç Çevirme, Çember Çevirme, Birdirbir gibi geleneksel çocuk oyunlarını seyreden Vali Dağlı, yapılan Çiğdem Aşı Yemeğini çocuklar ile birlikte yedi.

Bu kazada 1’i bebek 6 kişi yaralandı! Bu kazada 1’i bebek 6 kişi yaralandı!

Dağlı, bu güzel geleneğini yaşatmak adına büyük emek sarf eden  Metal Sanatçısı Hasan Tuluk'a ve emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu belirten Dağlı, geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, kültürel zenginliklerimizi korumak ve yaşatmak için işbirliği içerisinde hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Sedanur Çırpar