Cumhuriyet Halk Partisi Osmancık Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Kesenek yaptığı canlı yayında 20 yıldır ilçeyi yönetenlere verdi veriştirdi. Mevcut belediye başkanının seçim kaybetme korkusundan aşırı afişleme ve seçim önü plansız asfaltlama çalışmasına başladığını ifade eden Kesenek; “Bu kadar korku neydi ki her yere afişleme yapıldı, kaybetme korkusundan da mı asfaltlama çalışmalarına başladınız? “diye sordu.

Başkan Adayı kesenek 20 yıldır Osmancık’ın hoyratça kullanıldığını belirterek; “Duble yola kavuşamadık, sulama suyu projesi bitmiş değil, boru köprü ucube bir proje, ilçede gidilebilecek bir tuvalet dahi yok,  5 yıldır halk mağdur oldu, Kentsel dönüşüm yapılamadı ilçe göç veriyor, Devlet Hastanesi ticaret merkezinin tam ortasında, terminal yerinde başarılı olunamadı, pis su artıma tesisi çalışmıyor ilçe kokuyor, projeler 70 yıl değil 7 yıl bile dayanamadı, yeni projeler önceki projelerin ömrünü bitiriyor, 35 yıldır toz yutuyoruz, yeni yapılan havuzun zemini oturdu, OSB’nin bir tarafı çöplük diğer tarafı kayalık, büyüme şansı yok, kaybetme korkusundan her yere afişleme yapıldı, asfaltlama çalışmasına başlanıldı, 20 yıldır Osmancık hoyratça kullanılıyor ”dedi.

Osmancık’ın son 20 yılını değerlendiren CHP Adayı Hüseyin Kesenek, şunları kaydetti;

“20 yıl süren süreç içerisinde 3 dönem iktidar partisinden son dönem cumhur ittifakı belediye başkanı ilçemizde görev yaptı.  Bu süre içerisinde bize anlatılan hep şuydu, biz buna inandık ve inandırılırdık ve oy verdik; “İktidar partisinden belediye başkanı adayı olursa ve iktidar partisinden yine bir milletvekilimiz olursa Osmancık’ta çok başarılı işlere imza atılacağı söylendi. Biz 3 dönemdir iktidar partisinde belediye başkanı son dönemde Cumhur İttifakından bir belediye başkanına görevi verdik. Bu süreç içerisinde biz en fayda sağlandı hangi katma değer kattı. 20 yıl içerisinde ilçemiz göç mü verdi göç mü aldı. Başarılı işler yaptık mı?

“DUBLE YOLA KAVUŞAMADIK”

Bu yapılan yatırımlar içerisinde ilk dönem Çorum Tüneli için insanlar oy verdiler.  Çorum-Osmancık arası bir duble yola kavuşacaktı. Duble yola kavuşamadık. Her seçim önü bu çalışmalar 30-40-50 kamyonetle Çorum yoluna başlıyor, seçim bittikten sonra bütün araçlar geri çekiliyor, bütün yatırımlar duruyor. Ne zaman kadar bir daha ki dönem seçime kadar. Bu ya yerel ya da genel seçimler oluyor.  

20 yıl süre içerisinde Türkiye birçok yerinde yollar bitmişken biz niye hala duble yola kavuşamadık. Sanıyorum seçmenim bu seçimde bunları sorgulayacaktır. Henüz tünele kavuşamadık, seçim önü açılacağı söyleniyor. Belki geçici olarak açılacaktır, inşallah seçim bittikten sonra tekrar kapanmayacaktır. 

“SULAMA SUYU PROJESİ BİTMİŞ DEĞİL”

Bundan 13 yıl önce Obruk Barajı sulama suyunun bitirileceği ve bu suyun Esentepe Mahallesinden Kızılırmak’a akacağı bizlere söylendi. Hatta bir bakanımız geldi ona da söylendi bu sulama suyunun biteceği. Maalesef henüz bu sulama suyu da bitmiş değil.

“UCUBE BİR PROJE”

Belediyenin yaptığı projeler içerisinde Kızılırmak üzerinde Boru köprü dediğimiz bir proje var. Proje doğru bir proje ama ucube bir proje. İnsanların geçmediği, yararlanamadığı bir proje.  Biz bu projeye de derinden inandırıldık ve iktidar partisinden bir başkanımıza oy verdik.

Yapılan projeler içerisinde bizlerin de sevdiği ve kabullendiği Organize Sanayi. İlçemizin bir Organize Sanayiye muhakkak ihtiyacı var. Bizler de bunu destekledik ve alkışladık. Peki ilçemize Organize Sanayi bir katma değer sağladı mı?  Bu konuyla ilgili ilerleyen günlerde derinlemesine açıklama yapacağım.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPAMADIK, İLÇE GÖÇ VERİYOR”

Çok geç kaldığımız kentsel Dönüşüm, maalesef bunda başarılı olamadık.  Şu an Kentsel Dönüşüm yapamadığımızdan dolayı ilçemiz nüfus kaybetmektedir.

“DEVLET HASTANESİ TİCARET MERKEZİNİN TAM ORTASINDA “

Beğendiğimiz projelerden bir tanesi ancak bana göre Osmancık için doğru yerde olmayan bir proje, Osmancık Devlet Hastanesi. Ticaret merkezinin tam da ortasına getirdik bir tane Devlet Hastanesi yaptık. Hastaneye kesinlikle karşı değiliz ama yapıldığı yer ticaret merkezine değil de yine Gemici de ya da halkımızı daha rahat gidip geleceği bir yer seçilebilirdi.

“TERMİNAL YERİNDE BAŞARILI OLAMADIK”

Terminal projesi iyi bir projeydi, ihtiyacımız da vardı. Proje içerisinde karşılaştığımız sorunlar otobüsler girip-çıkamıyor. Kışın ısıtma, yazın soğutma sorun. En son gördüğüm terminal içerisinden 70-75 yaşlarında bir teyze geldi taksi durağına ısınmak için. Sobaya sarılacaktı adeta, daha sonra teşekkür etti ve beklediği otobüse koşarak gitti.  Terminal daha iyi bir yere yapılabilirdi. Maalesef terminal yerinde de başarılı olamadık.

“PİS SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMIYOR, ŞEHİR İÇİ KOKUYOR”

Projelerin hepsi güze ve değerli. En büyük sorun ise alt yapı. Şu an pis su arıtma tesisimiz çalışmıyor. Uzun süre atık su ırmağa veriliyor. Şehir içerisinde birçok alan koku içerisinde bu koku yazın daha çok fark ediliyor. 3 yıl içerisinde olmazsa en az 5 yıl içerisinde kesinlikle tekrar altyapıya girilmesi gerekiyor.

“PROJELER BIRAKIN 70 YIL, 7 YIL BİLE DAYANAMADI”

Bu projelerin doğru projeler odluğuna inanıyoruz.  Bu projeler çok maliyetli projeler. Yeraltı projeleri için bize anlatılan en az 70 yıllık projeler diye anlatıldı. Bu projeler bırakın 70 yılı 7 yıl bile dayanamadı. Birçok evde şu an tulumba motorları çalışıyor, pis sular tekrar şebekeye veriliyor.  

Bu projeleri bize anlatalı 20 yıl geçti. En son yapılan Kapalı Pazar alanı. Güzel ve doğru bir proje ama sabahın 5’inde 6’sında köyden çıkıp ıspanağını, pırasasını, lahanasını satmaya gelen bir köylü vatandaşımız sabahın soğu sırtın girip, göğsünden çıkacak şekilde hissetmesi doğru mu kesinlikle değil. Bu projenin adı   kapalı alan projesi. Kapalı alan mı teras mı ona benim seçmenin karar verecek.  Pazar çevresinde kalan esnafta yağmur altında ticaretine devam ediyor.

Belediye olarak işletme sahiplerini de düşünmemiz gerekiyor.  Kızılırmak’ın iki yakasında daha önce ticaret yapan, para harcayan değerli esnaflarımız vardı. Gemici’ye yaptığımız bir proje var. Tabiat Parkı. Proje güzel ama şu an çalışmıyor, kapalı ve pislik içerisinde karartılmış bir şekilde duruyor.

“BİR YAPTIĞIMIZ PROJE DİĞER YAPILAN PROJENİN ÖMRÜNÜ BİTİRİYOR”

Bu proje düşünülürken belki diğer firma sahiplerine zarar vereceği düşünülmedi. Osmancık’ın ticaret hacmi belli. Belediye yatırım yaparken esnafı da düşünmesi gerekiyordu. Tabiat parkında sonra ırmağın iki yakasındaki işletmeler yüzde 50 civarında zarar gördü. Tekrar Kent park projesi başlattık adı Mustafa Kemal Atatürk Parkı. Parka yine bir lokanta tesisi yapıldı. Bir yaptığımız proje diğer yapılan projenin ömrünü bitiriyor. Problem burada…

Proje yapılırken sonunda ilçemize nasıl bir katma değer sağlayacak veya bizim esnafımıza nasıl bir katma değer sağlayacak kesinlikle bunların hesaplarının yapılması gerekiyor.

İnsanlar Kent Park’a yoğunlaştığı için Tabiat Parkı’da zarar gördü. Yani belediye kendi yapmış olduğu yere de zarar vermiş oldu.  Bu projeleri yaparken işletmecilerimize de sahip çıkmanız gerekiyor.

Geçtiğimiz 20 yıl süre içerisinde yapılan projelerin ilçeye ne gibi katma değer sağladığına baktığımız da çok fazla değer sağlamadığını görülüyor.

“İLÇEDE GİDİLEBİLECEK TUVALET YOK”

Osmancık turizmin başkenti şekkinde büyük yazılar gördük. Peki Osmancık gerçekten turizmin başkenti mi biz bunu sağlayabildik mi? Maalesef Osmancık turizmi olamadı ama olabilirdi. Osmancık turizmin başkenti ise biz yan yana 2 turizm otobüsünü ilçede niye yan yana göremedik. Bir turizm otobüsü gelmiş olsa dahi 30 bin nüfuslu bir ilçenin maalesef gidebileceği bir tuvalet dahi yok.

“20 YILDIR OSMANCIK’IN 1 KM ÇEVRESİNDE GEZELİYOR MUYUZ?”

Çok uzun bir süre Gemici tarafından Osmancık tarafının fotoğraflanması. Peki bu Osmancık’ta başka modern bir mahallemiz yok mu? biz başka bir mahalle geliştiremedik mi? Osmancık’ın 1 km çevresinde 20 yıldır gezeliyor muyuz?

“5 YILDIR CEMAAT VE HALK MAĞDUR OLDU”

Çözümlenememiş bir trafik sorunu var. Merkez camii olarak bildiğimiz Beyler Çelebi Camiinin tuvaletinden dolayı 5 yıldır cemaat ve halk mağdur oldu. 5 yıl sonra şimdi yeni bir tuvalet yapılıyor. Büyük Camiinin etrafındaki trafik yoğunluğu, sanki bu camiinin etrafı pazar alanıymış gibi. Bugün Büyük Camiinin etrafında hayvan gübresi satılıyor. Sayın belediye başkanımız camide namaz kılıyorsunuz da caminin etrafında hayvan gübresi satıldığını görmüyor musunuz? Caminin hangi kapısında giriyorsun, hangi kapısında çıkıyorsun. Bu caminin 5 yıldır tuvaletine hiç mi inmediniz, görmediniz? Osmancık’ın merkezi bir yerinde 5 yıldır insanların gidebileceği bir tane dahi tuvalet yapamadınız mı? 5 yıl sonra neden böyle bir karar alınıyor.   

“KAYBETME KORKUSUNDA MI ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADINIZ?”  

Seçimleri kaybedeceğinizden korktuğunuz için mi şu an asfaltlama çalışmalarına başladınız?   Kış günü böyle bir asfaltlama gereği hissettiniz? Alt yapısı bitmeden, bu masraflar bizler tarafından karşılanacak. Keşke beklenmiş olsaydı sizler ya da gelecek belediye başkanı seçildiğinde yazın sıcağında alt yapısı da bitirilerek daha güzel asfaltlama yapılmış olsaydı.

“OSMANCIK’I HOYRATÇA KULLANDINIZ”

Saydığım hizmetlere baktığımız zaman bir ilçe bu kadar mı hoyratça kullanılır ve ilçeye zarar verilir. Projeler doğru mekan, zamanlama, alınan kararlar yanlış. Bu ilçede bir takım ruhu oluşmadı mı? sizler kendi egolarınızı mı tatmin ettiniz? 20 yıldır bu ilçeye gelen, vergilerimizle ödenen paralar hepsi bu projeler için ödendi.

“BAŞKANI BU KADAR REKLAMA İHTİYACI VAR MIYDI? 

Osmancık’ta 1000 metre sahipsiz ağ ele geçirildi Osmancık’ta 1000 metre sahipsiz ağ ele geçirildi

Şu an bir asfaltlama ve Türkiye’de hiç görülmeyen aşırı şekilde seçim çalışmalarında yapılan afişlemeler. Bir ilçenin mevcut belediye başkanının bu kadar reklama ihtiyacı var mıydı?  Keşke bu reklamları projeler üzerinden yapmış olsaydınız. Osmancık’ın ortasına bir tane afişinizi asıp seçime girseydiniz.

Sayın, değerli başkanım Osmancık sizi ilk defa mı tanıyor? Siz ilk defa mı bir belediye başkan adayısınız? CHP ilce başkanımızla oturduk afiş asma konusunda karar alma aşamasındayken, sabahleyin bir uyandık ilçenin her tarafı bayrakla donatılmış. Dijital dünyanın bu kadar geliştiği, modern bir hayata dönüştüğü dünyada daha rahat ulaşabileceğimiz sosyal medya varken, bu kadar israfa gerek var mıydı?

İyi̇ Parti’den Afiş Ve Siyasi Bayrak Tepkisi (3)

AK PARTİ VE MHP AŞIRI AFİŞLEME YAPTI”

AK Parti ve MHP’nin aşırı afişlemesinden dolayı kendi seçmenimizi ikna edemedik. 24 saat seçmenimiz bizi aradı. Biz de afişlerimizi bayraklarımızı asmak durumunda kaldık.  Sosyal medyayı kullanarak, yaptığımız bu harcamaları okullarımızdaki çocuklarımıza süt alarak, yardıma muhtaç insanlarımıza yardım ederek yapabilirdik.

“BU KADAR KORKU NEYDİ Kİ HER YERE AFİŞLEME YAPILDI”

Devlete yazık değil mi, halka, belediye personelinin emeğine yazık değil mi?  Bir belediye başkanı olarak gelin arkadaşlar karar alalım deme gereği neden hissetmediniz? Bu kadar korku neydi ki her yere afişleme yaparak ikinci posterleri de asmaya başladınız? 30 bin nüfuslu bir ilçede asılan birinci posterler eskidi, tekrar ikinci bir posterler asılmaya başlandı. Bu ilçe hepimizin, ilçeyi hoyratça kullanmanın kimseye fayda sağlamayacağını hepimiz biliyoruz.

Umut ediyorum seçmenimden, bugüne kadar yapılan yatırımların, bugüne kadar olan harcamaların nereye gittiğini soracak benim değerli seçmenin, değerli z kuşağım gençlik şu an sorgulayan gençlik inşallah doğru karar alacaktır ve ilçemize sahip çıkacaktır.

Bugün 55-65 bin olması gereken nüfusumuz, il olmaya aday bir ilçe bugün 30 bin nüfusun altında.

Benim belediye başkanlığı hayalim 30 yıldır var. Bugün aday olarak o hayalimi ilçeme hizmet vermek için gerçekleştirmeye başladım.

“35 YILDIR TOZ YUTUYORUZ”

Akbank’ın karşısındaki otopark olarak kullandığımız alanın tozunu 35 yıldır ilçe halkı yutuyor. Hiçbir belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, resmi kurumlar, burayı şimdiye kadar görmediniz mi?  Benim ilçemin insanına 35 yıl bu tozu neden yedirdiniz yazık mı değil?

Kapalı Yüzme Havuzu Neden Açılmıyor

“HAVUZUN ZEMİNİ OTURDU”

Çarşının içerisinde şu an en çok açılan hepimizin de gördüğü işletmeler var. Acaba neden bu işletmeler bu kadar çok açılıyor.  Oto yıkamalar… İnsanlarımızın banyo yapacağı yer yokken maalesef 2 günde bir gidiyoruz arabalarımızı banyolara götürüyoruz. 

Kamil yoluna yaptığımız yüzme havuzu ve hamam. Şu an çalışıyor mu? Hayır. Nedenini biliyor muyuz? Hayır. Bundan sonra çalışır mı? Ona da hayır… Zemin şu an oturmuş vaziyette. Havuz kısmı altı derz ile doldurulmaya çalışılıyor. Isıtma problem belediyeye çok büyük bir maliyet.  

Açıldı açılalı insanlar kullanabildi mi? kullanabilecek mi? maalesef hayır.  Biz Osmancıklı olarak 20 senedir bunlara para ödüyor muyuz? Ödüyoruz. Peki paralarımız nereye gitti? Maalesef hepsi yanlış yatırımlara gitti.

“OSB’NİN BİR TARAFI ÇÖPLÜK BİR TARAFI KAYALIK, BÜYÜME ŞANSI YOK”

En önemli problemlerden birisi yapılan Organize Sanayi. İhtiyaç var, doğru proje ve yatırım. Yatırım olarak yer yanlış, araç giriş problem. Bir tarafı çöplük, büyüme şansımız yok. bir tarafı kayalık, arka tarafından gelen sel felaketi,  zemini ise oynak bir zemin.

Osmancık’ın 50 -100 yıllık geleceğini yanlış yere Organize Sanayi yapmakla çok büyük bir hata yaptık. Bir ilçenin büyüyebilmesi için iyi bir kentsel dönüşüm, iyi bir Organize Sanayi ve yanında da göç almaya ihtiyacı var. 

Bizim kaybettiğimiz göçlerden bir tanesi de Alpagut, Dodurga, Tutuş, Kuyumcu tarafında kaybettiğimiz projeler.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU ÇÖZÜLSEYDİ 60 BİN CİVARINDA NÜFUSA SAHİP OLACAKTIK”

15-20 yıllık Alpagut’da çalıştım. 30 yılda Osmancık’ta ticaret ile uğraşmaktayım. Doğma büyüme Osmancıklıyım. 58 senedir de bu ilçedeyim. Benim belediye başkanına gidip “Sayın başkanım Dodurga bölgesi Çorum bölgesine göç ediyor. Eğer bu göçü Osmancık’a alamazsak, ilçede yaşayanların da göçüne de engel olmayacağız. Buradaki insanlar da oradaki akrabalarının yanına göç edecek. “dediğim de yaşım 25 idi.  Büyük bir göçü Çorum’a kaptırdık. Buharaevler, Binevler’in büyük bir kısmı Alpagut, Tutuş tarafından diğer kısmı Hacıhamza, Kargı ev Osmancık merkezli. Çok ciddi bir şekilde göç var. Dodurga-Osmancık arasını doğru karar almış olsaydık bir duble yola veya daha iyi bir yola kavuşturmuş olup kentsel Dönüşüm problemini de ilçemizde çözmüş olsaydık 55-60 bin nüfus civarındaydık.

Bir ilçede ticaret yapıp eğer para kazanmak istiyorsak ve ucuz ürüne sahip olmak istiyorsak en az 45 bin nüfusun üzerinde olmamız gerekiyor.

İlçemizin çok büyük sorunları var. İlçemizde çocuklarımız ile büyümek ve kazanmak ilçemizi paylaşmak isliyorsak ilçemize sahip çıkmamız gerekiyor. Yoksa dedeler, ebeler olarak torunlarımızın peşinden bizler de göç vermek zorunda kalacağız.

A.gelgör Asfalt

“SEÇİM KAYBEDECEĞİNİ ANLAYAN BAŞKAN ALT YAPIYI BİTİRMEDEN KEPÇE-DOZERLE ASFALT ATIYOR”

Belediye başkanı olduğumuz zaman Küçük Sanayi Sitesinin sahasını genişleteceğiz. Hayvan Pazarını kaldırıp farklı bir yere taşıyacağız. Küçük Sanayi Sitesi ilçenin çok önemli kaynaklarından bir tanesi. Bugünlerde asfaltlama yapılmaya başlandı alt yapı yapılmadan.

5 yıldır uğranmayan Küçük Sanayi 5 yıl sonra seçim kaybedeceğini anlayan değerli belediye başkanımız kepçesi ve dozeri ile alt yapıyı bitirmeden şu an orada asfalt atıyor. Bu asfalt kesinlikle çalışmayacak. Şu an için yapılan yanlış projelerden bir tanesi. Keşke beklenmiş olsaydı, daha modern bir sahaya kavuşturulması için proje yapılırdı.

Alelacele gezdikten sonra baktılar ki seçmenden tepki var bizler gönüllerini asfalt ile alır oylarını da alırız.

“GASİLHANEDEN ÖNCE BİZİM GUSÜLHANEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Belediye başkanımız bağırıyor “Gasilhane yaptık “diye. Gasilhaneden önce bizim Gusülhaneye ihtiyacımız var. Çarşının içerisinde bir tane hamam yok, Osmancık’ta hamam yok. Beni arayan 70-75 yaşındaki vatandaşlarımız arıyor ilçenin bu sorunlarını çözecek misin diye. Akbank’ın karşısındaki boş alanda 35 yıldan sonra yediğimiz tozdan sonra hamam sorunu ile de karşı karşıyayız. Bizler hamam kültürü ile yetiştik. Osmancık’ta 3 tane hamam vardı. Osmancık’ta hamamın yapılması ve çalışması için çok fazla talep var.

İlçemizi 20 yıldır hoyratça kullanıyoruz. Çarşı içerisinde kafamızı kaldırıp baktığımızda her yer harabe içerisinde küçücük köy olmuş. Tarım arazilerine imar vermişiz. İçinde akarsuyu olup ta ağacı olmayan tek ilçe Osmancık.

“BÖYLE BİR BİNA YAPABİLDİNİZ Mİ DE BU BİNAYI YIKTINIZ”

Osmancık’ta bulunan Belediye Kültür sitesinin yıkılması benim için doğru bir proje değildi. Bugünkü değeri 100 milyon civarında. Böyle bir bina yapabildiniz mi de bu binayı yıktınız. Bu binayı yıkarken kime sordunuz, kimle karar aldınız. İhtiyacı olanların düğün yapabilme imkanı varken, 4 yaşında ki çocuğun sinemaya ihtiyacı varken, bir çok STK’nın ihtiyacı varken bu bina en azından yenisi yapılıncaya kadar bekletilebilirdi. Binaya bakım yapılmıştı üstüne tutup yıkım kararı alındı ve yıkıldı. Yıkıldıktan sonra ne yapıldı Şehit Aybüke Yalçın kardeşimizin filmini seyredebilmek için vatandaşlarımızı Çorum’a otobüslerle taşımaya başladık. Bir şeyi yıkarken önce yenisini yapmak, ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekiyor.

“İKTİDAR PARTİSİNE DE CUMHUR İTTİFAKINA DA BU FIRSATI VERMEYİN”

Ben seçmenimin sağ duyusuna inanıyorum. İlçede yapılan bu kadar yanlışlardan sonra mevcut iktidar partisine de Cumhur ittifakına da bu fırsatı vermeyeceğine inanıyorum.     

Bizler de bu işler için eğitimliyiz ve gönül verdik. Takım ruhuna inanan, çalışmasını bilen, bu işlerin tek başına olmayacağını ilçemizde bulunan değerli arkadaşlarla, STK’larla ve kamu görevlisi arkadaşlarla iyi bir takım olup bu işlerin üstesinden daha kolay geleceğimize inanıyorum.

Editör: İlkay Sever