Çorum'un Osmancık ilçesinde çocukları oyuncakların renkli dünyasına ve unutulmuş oyunlara doğru yolculuğa çıkaracak proje tamamladı. Osmancık Oyuncak Müzesi bölgede ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından destek sağlanan Osmancık Şehit Mustafa Ayna Anaokulu’nun  "Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında  Oyuncak Müzesi ve Masal Evi çalışmaları tamamlandı. Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü Projesi anaokulu öğrencileri dijital aletlerin donuk ekranlarından kurtarıp geleneksel oyunlara yönlendirecek, birliktelik duygularının gelişmesini sağlayacak.

Bölgede Ilk Ve Tek (5)

Bölgede ilk ve tek

Bölgede ilk ve tek olma özelliği taşıyan, eski ve yeni oyuncaklarla dolu olan Oyuncak Müzesinde kuşaktan kuşağa aktarılan oyuncaklar da sergilenmeye başladı.

Yıllar önce çocukları mutlu eden, ahşap ve metal arabalar, el örgüsü bebekler, yeni ve modern oyuncaklarda müzedeki yerini alırken anaokulu öğrencileri hem geçmişin hem de günümüzün oyuncaklarını görüp eğlenceli vakit geçirebilecekler.

Genel hedefleri ile geleneksel oyun ve oyuncaklar kullanılarak kültürel aktarımın sağlanması, çocukların anne babaları ile oyun oynayarak aile içi iletişim güçlendirilmesi sağlanacak.

Çocuk travmatoloji alanında güncel gelişmeler Çocuk travmatoloji alanında güncel gelişmeler

Bölgede Ilk Ve Tek (4)

Masal zamanı

Masal Evi içerisinde tiyatro gösterimi ve geleneksel oyunlar sergilenerek çocuklara kültürel aktarım sağlanmış olacak. Masal Evi sayesinde öğretmenler de sınıf dışında uygulamalı eğitim yapacak; masal anlatıcılığı, müzede öğrenme, tiyatro, oyun, drama ve müzik gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecek.

Masal Evin’de sınıf rehber öğretmenleri tarafından masal ve oyun terapisi, resim analizi, çocukları tanıma ve bilgi toplama amacıyla veri kaynağı olarak kullanmaya olanak sağlayacak.

Bölgede Ilk Ve Tek (2)

Bölgede Ilk Ve Tek (1)

Bölgede Ilk Ve Tek (3)

Osmancık Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci ve Şehit Mustafa Ayna Anaokulu Müdür Yardımcısı Nazile Akça, konuyla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

Editör: İlkay Sever