Gelecek Partisi Genel Merkez Seçim işleri başkanı Rumi Bekiroğlu, 8 Mart Dünya Kadınalr günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bekiroğlu yayımladığı mesajında şunları kaydetti; "Dünya Kadınlar Günüya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10’uncu maddesinin 1’inci fıkrası herkesin kanun önünde eşit olduğunu güvence altına almaktadır. İlgili maddenin 2’nci fıkrasına göre ise “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.”

“Oy yoksa hizmet de yok söylemi eyleme dönüştü” “Oy yoksa hizmet de yok söylemi eyleme dönüştü”

6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nun 3’üncü maddesinde herkesin, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada eşit olduğu güvence altına alınmış ve cinsiyete dayalı ayrımcılık yasaklanmıştır.

Bu vesile ile Gelecek partisi olarak kadınlarımız konusunda pozitif ayrımcılık adına bayan il başkanı ilçe başkanları olmak üzere bayan belediye başkan adaylarımıza da yer verilmiştir."

Editör: Yılmaz Yolcu