Vatan Partisi Osmancık Belediye Başkanı Adayı Aydın Kınacı, 31 Mart’taki yerel seçimler öncesinde projelerini kamuoyuyla paylaştı.

Vatan Partisi Osmancık Belediye Başkanı Adayı Emekli Astsubay Aydın Kınacı 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin projelerini anlattı. İlçeyi üretime ve kamu hizmetine göre planlayacağını ve düzenleyeceğini belirten Başkan Adayı Kınacı çeltik sapının da ekonomiye kazandırılacağını ifade etti.

“ÇELTİĞİN BAŞKENTİ İLÇEMİZİ GERÇEK ANLAMDA PIRLANTAYA DÖNÜŞTÜRECEĞİM”

Kooperatifçiliği destekleyeceklerini belirten Başkan Adayı Kınacı; “İlçemizi, üretime ve kamu hizmetine göre planlayacak ve düzenleyeceğiz.

 Üretimi ve üreticiyi desteklemek için ulaşım, elektrik, ısınma gibi kamu hizmetlerini ucuzlatacak ve zamanla en ileri buluş ve teknolojileri uygulayarak parasız hale getireceğiz.

Halka rağmen değil, halk için kamulaştırma, Vatan Partisi’nin temel ilkesidir. Halk Belediyesi, üretimin geliştirilmesine öncelik verecek, üretim koşullarını elverişli kılarak üreticiyi özendirecek ve kooperatifçiliği destekleyecektir.

Çeltiğin Başkenti İlçemizi gerçek anlamda pırlantaya dönüştüreceğim. Çeltik arazilerindeki sapları toplama, işleme makine ve edevatları temin ve tesis edeceğim. Çeltik saplarını toplamak sureti ile, yakma ile oluşan kirliliği önleyeceğiz. Tarlalara verilen zararı ortadan kaldıracağız. Çiftçilerimizi rahatlatacağız.

Toplanan çeltik saplarını, geri dönüşüm ile mamul ürünler haline dönüştüreceğiz.

Bunlar;

1- Çeltik sapı ile, Protein besin değeri yüksek kulak (ağaç kulağı) mantarı.

2- Fermente edilmiş saplardan saksı, çiçek, bahçe toprağı ve fide yetiştirmede kullanışlı torf elde edeceğiz.

3- İlçemizde bulunan zengin mangan madeni ile torf karışımından oluşturacağımız mikro ve makro bitki besleyici, toprak ıslah edici gübreler elde ederek çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.

4- Karton, mukavva, ambalaj kâğıdı, sunta, kontraplak, duralit gibi mamuller üreteceğiz.

5- Eğirme ve çıkrık tezgahlarında işleyip, ip, sicim, urgan üreteceğiz. Ürettiğimiz bu ip çeşitlerine göre; hasır, Tente, Şemsiye, çanta gibi kullanışlı eşyalar üreteceğiz.

Sapına kadar işlenip mamul hale getirilen sistemi (işletmeyi) kurup çalıştıracağım.

Sap toplamada kullanılan tırtırlı traktör ve makinalar, çiftçilerimizin arama kurtarma gibi her daim hizmetinde olacaktır. Tarlada batan, arızalanan traktör ve diğer tarım aletlerinin kurtarıcı görevinde olacaktır.

Tarlası, çiftçisi ve ilçe sakinleri ile Pirincin Başkenti Osmancık Pırlanta pirincini pekiştireceğiz. Bir Dünya modeli oluşturacağız.

“Oy yoksa hizmet de yok söylemi eyleme dönüştü” “Oy yoksa hizmet de yok söylemi eyleme dönüştü”

Üreten Belediyeye yetki vermek sizin ellerinizdedir. Mühür elinizde yetki istiyorum.”dedi.

Aydın Kınacı Broşür

Editör: Yılmaz Yolcu