Osmancık Kızılırmak Sürücü Kursu Müdürü Ertan Yaşar, 125 CC Motosiklet B Sınıfı Sürücü Belgesiyle Kullanabilme Değişikliğiyle İlgili açıklama yaptı.

Osmancık Kızılırmak Sürücü Kursu Müdürü Ertan Yaşar, B sınıfı ehliyetle 125 cc motosiklet kullanılabileceğini ancak motosikletin ticari amaçla kullanılamayacağını söyledi

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalardan bulunan Ertan Yaşar; “Karayolları Trafik yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 125 cc ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı Sürücü Belgesi yetkisiyle kullanılması ile ilgili basında çıkan açıklamalar yeterince anlaşılamadığı kursumuza konuyla ilgili gelen açıklama isteklerinden anlaşılmış ve aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur:

Çorum'da Hacı adaylarına “Hac Hazırlık Kursu” düzenlendi Çorum'da Hacı adaylarına “Hac Hazırlık Kursu” düzenlendi

B Sınıfı Ehliyetle 125 Cc Motosiklet Kullanılabilecek (3)

125 cc ye kadar motosiklet kullanacaklardan en az 2 yıllık sürücü belgesi olanlar ve 5 yıl içerisinde sürücü belgesi herhangi bir sebeple geri alınmamış olanlar, bir sürücü kursuna eğitim için müracaat ederek kaydolacaklar, eğitim ve sınavdan sonra başarılı olarak hak kazananlar herhangi bir harç ödemeden B sınıfı sürücü belgesi ile 125 cc motosiklet kullanabileceklerdir. Ancak motosikleti ticari amaçla kullanamayacaklardır.

Bu hakkı elde etmiş olanlar isterlerse sınavda başarılı olduktan sonraki 2 yıl içerisinde harcını ödemek suretiyle A1 sınıfı sürücü belgesine dönüştürülebilir ve ticari olarak kullanabilirler. ” şeklinde konuştu.

B Sınıfı Ehliyetle 125 Cc Motosiklet Kullanılabilecek (2)

Editör: Çağrı Çevrim