İYİ Parti Osmancık Belediye Başkanı Adayı Kemal Arslan, mevcut belediye başkanı ve başkan adayı Ahmet Gelgör’ü eleştirerek, “ ‘Ayırmadan, ayrıştırmadan’ dediler alasını yaptılar. 5 yıl önceki vaatler ve aynı ekiple yeniden aday oldu.” dedi.

Osmancık’ın 5 yıldır algı ve polemikten başka bir şey üretmeyen bir anlayışla yönetildiğini ifade eden İYİ Partili Arslan; “2019 Yerel Seçimleri için verilen vaatlerle mevcut belediye başkanı Ahmet Gelgör yeniden aday oldu. 5 yıllık süreci Osmancık halkıyla birlikte hep beraber yaşadık gördük.

“ALGI VE POLEMİKTEN BAŞKA BİR ŞEY ÜRETMEDİLER”

5 yıllık süreçte olanlar olmayanlar istifa etmemde en önemli etkenlerden biriydi. Algı ve polemikten başka bir şey üretmeyen bir anlayışa daha fazla tahammül edemedim. 2019’dan bu tarafa yapılan yanlışlara, yasalara ve ahlaka uygun olmayan davranışlara itirazlarım oldu. Benim olmadığım meclis toplantılarında alınan ve yanlış olduğunu düşündüğüm kararlara itirazlarım oldu. Ve her itirazımda müdahale etmem engellenmeye çalışıldı.

Emniyet Müdürü Pehlivan özel bireylerle müzik eşliğinde oynadı Emniyet Müdürü Pehlivan özel bireylerle müzik eşliğinde oynadı

Kemal Arslan-5

“BELEDİYESPOR’U BAL LİGİNDEN ÇEKTİLER”

5 yıl önceki vaatlerle yeniden aday oldular. Değişen bir şey yok ekip aynı vaatler aynı. Spora destek dediler Belediyespor’u BAL liginden çektiler.  Sıcak asfalt şantiyesi denildi, yapılmadı. 5 yılın sonundan henüz alt yapısı yapılmayan Küçük Sanayi Sitesi’ne asfalt attılar. Toprak yollar dururken seçim önü asfaltı olan caddeler kazındı, yağmurlu günlerde asfalt atılmaya başlanıldı. 

“YANLIŞ KARAR ALDILAR”    

Nikah sarayı yapılmadı, Kültür Merkezi yıkıldı. Benim mecliste olmadığım zamanlarda çok yanlış karar aldılar. Kültür Merkezi’nin yıkılması da yanlış alınan bir karardı.

Çevre yolu projesi, şehir içine duble yollar, yeni kavşaklar yapılmadı, her mahalleye muhtarlık vaadi olmadı. Toplu taşıma, çöp taksi, kreş, derneklere bina, engelsiz proje,  oto galericiler sitesi, Küçük Sanayi Sitesi sosyal tesisi, kurban kesim yerleri, sokak hayvanları için barınak, yöresel ürün satış yerleri, kent müzesi, kaleye asansör, mahalle konakları, müstakil evlerin çatı katları ve teraslarına ruhsat, yerel esnaf destek, modern şehir girişi, sinema salonu, modern belediye binası, Güney Mahallesi Kentsel dönüşüm, aqua ve luna park, otopark, Kızılırmak’a yeni araç köprüsü, kapalı Pazar,  hiç biri yapılmadı.

“OTOBÜSÜ OSMANCIK HALKINDAN ÖNCE TOSYALILAR KULLANDI”

Kültür gezileri dediler yeni alınan otobüsü Osmancık halkı kullanmadan Tosya’ya verdiler. Tosya’da 1 ay kullanılan yeni otobüsü koltukları kırılmış, yıpranmış bir şekilde teslim aldılar.     

İsraf etmeyeceğiz dediler, israf ettiler. Hesap veren olacağız harcamalar belediye binasına asılacak dediler yapamadılar. Halk günleri düzenleyemediler. Projeler için halkın görüşünü almadılar.

“OSMANCIK DIŞINDAN KAÇ İŞÇİ ALINMIŞTIR.?”

Mevcut işçiler işten çıkarılmayacak alımlarda adalet sağlanacak dediler. Bunu da yapamadılar. Soruyorum, Osmancık Belediyesi’nin yasal kadrosu kaç? Şu an da kaç kişi çalıştırılmaktadır? Son 1 ay kala Osmancık dışından kaç işçi alınmıştır.? Bu kişiler kimlerdir? 

‘Ayırmadan, ayrıştırmadan’ dediler alasını yaptılar. 5 yıl önceki vaatler ve aynı ekiple yeniden aday oldular. Tamamlanan birkaç vaatte Gelgör’ün dediği gibi önceki dönemden kalan projelerdi. Bu projelere de kendileri yapmış gibi sahip çıktılar.” dedi.

Editör: İlkay Sever