Karabük Milletvekili Niyazi Güneş “2023’e doğru şehir buluşmaları” kapsamında Osmancık’ı ziyaret etti. İlçede bir dizi ziyaret gerçekleştiren Güneş, Osmancık pirincinin dünyada bir marka olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye buluşmaları çerçevesinde, Osmancık’a gelen Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, ilçede esnaf ziyareti, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Şehit ailesi, Şehitlik ve OSB’yi ziyaret etti. AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı ve İlçe Koordinatörü Elvan Börekçi, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Şerif Okudan, Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Batuhan Atagün, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilk olarak Org. Ahmet Çörekçi Caddesi’ndeki esnafları ziyaret eden Güneş, hal ve hatırlarını sorup hayırlı işler diledi, vatandaşlarla sohbet ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletti.

“ŞEHİTLER TEPESİ HİÇ BOŞ KALMAYACAK”

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ziyaretinde Başkan Mustafa Sarı ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Güneş, burada “Gazilerimiz, Şehitlerimiz vatan için canını vermeyi göze alan insanlarımız. Gazi Şehitliği göze alan demek. Ama Şehitlik nasip olmamış Gazilik nasip olmuş.  Gazilerimizin bu mücadelesini her zaman baş üstünde tutuyoruz. Millet olarak müteşekkiriz. Şehitler Tepesi hiç boş kalmayacak diyoruz. Her zaman milletimizin fedakar evlatları var. Bu ülke için mücadele eden evlatlarımız her zaman için bizim medarı iftarımız. Bizim inancımızda imanımızda da bu var. Vatan, millet, mukaddesat uğruna her zaman mücadele ettik etmeye de hazırız. Toprağa düşen tüm evlatlarımıza gani gani rahmet eylesin. Şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın kızımızın da ailesini yakinen tanırım. Zaman zamanda ailesini Safranbolu’da ziyaret ederim” dedi. Dernek ziyaretinin ardından Güneş ve beraberindekiler Şehitliğe gelerek, şehitlerin kabirlerini ziyaret edip dualar etti. Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Şehitlik ziyareti sonrası 2007 yılında Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Muzaffer Karaca'nın ailesini ziyaret etti. Ziyarette aile ile sohbet edilerek dualar edildi. Osmancık Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini yürüten fabrikaları da ziyaret eden Güneş, sonrasında İHA muhabirine ilçe izlenimlerini ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

“DEVLETİMİZİN GÜCÜNDEN DAHA BÜYÜK GÜÇ YOKTUR”

Şehirler arası ulaşımlarda zamanın çok kıymetli odluğunu belirten Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Kırkdilim Tünellerine de değinerek “Çorum’dan Osmancık’a gelirken, Kırkdilim dediğimiz mevkide, öğrencilik yıllarımdan biliyorum bu yolun zorluğunu, o günkü halini bildiğimi için o günden bugüne çok büyük değişiklikler olduğunu gördüm. Devletimiz Çorum ile Osmancık arasındaki bu Kırkdilim Vadisinde şimdi tüneller açıyor. Bu tüneller belki inşası çok zor işlerdir ama devletimizin gücünden daha büyük güç yoktur. Bu tünellerin yakın zamanda hizmete gireceği anlaşılıyor ve Çorum ile Osmancık arasındaki mesafede kısalacak. Şehirler arasında ulaşımlarda zaman çok kıymetli. İnşallah Osmancık’tan, Laçin’den Dodurga’dan en kısa zamanda ulaşacaklar. Şu an orada devletimizin yürüttüğü çok önemli büyük hizmetler var onu gördüm. Osmancık kalesi ilçeye ayrı bir silüet kazandırıyor, bir güzellik getiriyor. Ecdattan kalan Kızılırmak Nehri üzerindeki köprüde restore edilmiş. Şu anda yapılacak tek bir iş var o da ırmağın belli seviyeye getirilerek akıtılması meselesi. Osmancıklı olan DSİ Genel Müdürümüzle görüştüm ve bu konunun da aramızda sohbetini yaptık.  Osmancık’ın ortasından akan bu nehir şehre ayrı bir güzellik katacak ve burası Avrupai bir şehir tarzına ulaşmış olacak.

“AVRUPA’DA OSMANCIK MARKA PİRİNCİ ARIYOR”

Osmancık Pirincinin dünyada bir marka olduğunu belirten Güneş; “Osmancık aynı zamanda çeltik vadisi.  Türkiye’de olduğu gibi, Avrupa’da Osmancık marka pirinci arıyor.  Yani bir markadır Osmancık pirinci. O da bu vadide yetiştiği için. Bu konuda da devletimizin, hükümetimizin, bakanlığımızın yapması gereken hazırlıkları da milletvekili arkadaşlarımız takip ediyorlar. Osmancık’a sahip çıkan gençlerimizi, arkadaşlarımızı gördüğümde de büyük bir memnuniyet duydum. İlçede eksik gördüklerini yetkililer ulaştırma arzusundalar. İsteklerini, dileklerini de ilgili yetkililere, mercilere, makamlara da Ankara’ya döndüğümde ulaştıracağım. “dedi.

DEZENFORMASYON YASASI

Meclis çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Güneş; “Meclisimiz 1 Ekim’de Cumhurbaşkanımızın konuşmaları ile açılmıştı. Meclisin gündeminde dezenformasyon dediğimiz yani uzun zamandır sosyal medyada ulu orta insanları karalayan, iftira boyutunda insanların şahsiyetini rencide eden şeylerin önüne geçmemiz için bu yasa geçtiğimiz dönemde komisyonlarda görülmüştü. Uzun tartışmalar oldu, muhalefetin görüşleri, iktidar tarafının talepleri vardı. Meclis komisyonlarında görüşülen bu yasa ilk mesai günümüzde gündeme geldi. Konuşmalar yapıldı, maddelere geçildi. Önümüzdeki haftalarda bunlar yasalaşabilir.

Kaya, “Halktan aldığımız mesajla halka hizmet etmeye devam edeceğiz” Kaya, “Halktan aldığımız mesajla halka hizmet etmeye devam edeceğiz”

EYT MAĞDURU OLAN HALKIMIZIN TALEPLERİ VAR

Meclisin gündeminde halkımızın çoğunluğunu ilgilendiren Torba Yasa var. Torba Yasa da birçok talepler var. Her gezi esnasında EYT mağduru olan halkımızın talepleri vardı.  İktidar tarafı olarak gündeme getirdik.  İnşallah sonuna kadar da bu talebi de karşılayacağız.  Önümüzdeki günlerde bütçe görüşmelerine geçmeden konunun gündeme geleceğine inanıyorum. Meclis, seçimlere kadar çıkması gereken halkımızın istifadesine yararına olan mevzularda çalışmalar yapacak. O konularda komisyonlarda üzerimize düşenleri yapıyoruz. Meclis bu dönemi böyle tamamlamış olacak.

ARTIK SIK SIK SEÇİM YAPARAK HALKIMIZI MEŞGUL ETMEYECEĞİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde ilk defa 6. dönem meclis görev yapıyor.  Bu da bu sistemin bize yansıttığı önemli kazanımdır. Bugüne kadar hiçbir dönem 6. dönemi yaşamadı.  Erken seçim oldu, zamanından evvel hükümetler yıkıldı, kargaşa, kaos çıktı. Ve biz sistemi değiştirdik. Cumhurbaşkanlığı sitemine geçtikten sonra bu tarafa seçilen bu meclis tam 5 yılını doldurdu. Ve bu dönem meclisin 6. dönemidir.   Bu Türkiye’nin istikrarı, bir güven demektir. Artık sık sık seçim yaparak halkımızı meşgul etmeyeceğiz. Halkımız meydanlarda yetkiyi yönetime verecek, meclisi seçecek, herkes kendi görevini yapacak. Böyle bir yola Türkiye girmiştir. Türkiye bu zamanda kadar hep parlamenter sistemlerle idare edilmişti, çok hükümetler geldi geçti. Programını yapan hükümet işini yapamadan ayrıldı. Ve biz bu durumlardan çok zarar ettik. 2002’de AK Parti iktidara geldiğinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 20 yılda biz 28 bin kilometre bölünmüş yol yaptık.  Bundan bile istikrarın önemli olduğu ortaya çıkıyor. Sistem eğer güven verirse, istikrarlı olursa bundan milletimiz kazançlı çıkacaktır.

OSMANCIK’TAN İFADE EDİYORUM: GÜÇLÜ LİDERE, GÜÇLÜ MECLİSE İHTİYACIMIZ VAR

Osmancık’tan şunu ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki dönem yine güçlü lidere ve güçlü meclise ihtiyacımız var. Artık dünyada bugün etrafımızda olup biten olaylar karşısında, kargaşa karşısında, bu savaşlar muvacehesinde artık güçlü lidere güçlü meclise ihtiyaç var.   Yani Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan bir kazanımıdır. Bu kazanım inşallah 2023’de de aksamadan, aksatmadan devam edecek ve bu son virajı ülkemiz kazasız atlatacaktır diye düşünüyor ve inanıyorum. Osmancık’tan da bu düşüncemi mesajımı iletmiş oluyorum.

Editör: İlkay Sever