Çorum’un Osmancık ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıldönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Mehter takımının renk kattığı kutlamalara vatandaşlar ilgi gösterdi.

Kutlama töreni sabah 10:30’da Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Hilal Gönül Kınıklı’nın yönetiminde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı Asteğmen Harun Güneştaş yaptı.

Asırlık Zafere Mehterli Kutlama (1)-1

Asteğmen Harun Güneştaş konuşmasında 30 Ağustos Zaferinin önemini dünya tarihçilerinin Büyük Taarruz için kullandığı ifadeleri kullanarak ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır...” söylemi ile vurguladı. Konuşmanın ardından Osmancık Belediyesi Mehteran Takımı gösterisini yaptı. Mehter takımının renk kattığı kutlamalara vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Asırlık Zafere Mehterli Kutlama (6)

Kutlama programı Kaymakam Furkan Duman’ın makamında tebrikleri kabulünün ardından Asri Mezarlık’ta bulunan Şehitlik ziyareti ile devam etti. Kur’an’ı Kerim ve duaların okunduğu ziyarette şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Asırlık Zafere Mehterli Kutlama (4)

Göletlerde gözle görülür çekilme: “Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak” Göletlerde gözle görülür çekilme: “Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak”

Törene Osmancık Kaymakamı Furkan Duman, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Abdullah Tahtacı, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Siyasi Parti ve STK’ların başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Asırlık Zafere Mehterli Kutlama (3)

Asırlık Zafere Mehterli Kutlama (1)

Asırlık Zafere Mehterli Kutlama (2)

Asırlık Zafere Mehterli Kutlama (9)

Editör: İlkay Sever