2004-2009 yılları arasında bir dönem Belediye Başkanı olan Adalet ve Kalkınma Partisi Osmancık Belediye Başkanı Adayı Emin Serdar Kurşun, “Geçmişte izimiz, geleceğe sözümüz var” diyerek yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

KANALİZASYON PROJESİ TAMAMLANDI, YAPIM KREDİSİ TEMİN EDİLDİ.

KANALİZASYON ARITMA PROJESİ TAMAMLANDI.

Büzleri topraklaşan, yer yer çöken ilçemiz kanalizasyonunun yeniden 100 yıllık projelendirilmesi yapıldı. İller bankasından yapım kredisi onaylatıldı.

Dönemimiz sonrasına teslim edildi. Yine kanalizasyon arıtma projesinin yapımı için İller bankasından ödenek çıkarıldı.

SÖZÜMÜZ; Kanalizasyon ve atık arıtma sisteminin aksayan tarafları ortadan kaldırılacak.

E.serdar Kurşun (15)

SULAMA İMKANLARI ARTIRILDI.

BELEDİYE SULAMA HATLARI TİTİZLİKLE ÇALIŞTIRILDI.

İZİMİZ; Gemici Leğen göleti 4 kat büyütüldü, sulama imkanı artırıldı. Sulama pompaları verimli bir şekilde hizmette tutuldu.

SÖZÜMÜZ; İlçemiz arazilerinin sulanmasın da önemli yeri olan obruk barajı sağ ve sol sulama kanallarının yapımı takip edilecek. Bu hatların gecikmesi veya hattın üzerinde kalan tarım arazileri için ara sulama çözümleri bulunacak.

“Geçmişte Izimiz, Geleceğe Sözümüz Var”

KÖYLERE YARDIM.

İZİMİZ; Dönemimizde köylerimize Osmancık Belediyesinde daha önce görülmemiş şekilde yardımlar yapıldı.(kilit parke taş, çevre düzenlemesi, park elemanları, duvar yapımı, oturma grupları bank temini, çardak yapımı, iş makinası temini...)

SÖZÜMÜZ; Köylerimize yerel idareler işbirliği protokolleri ile daha kapsamlı destekler sağlayacağız.

İKİNCİ PAZAR YERİNİN AÇILMASI.

İZİMİZ; Koyunbaba mahallesinde TMO yanında açtığımız pazar yeri halkımızın bizden talebi idi.

SÖZÜMÜZ; Bu pazar yerimizi daha kullanışlı hale getireceğiz. Zemin iyileştirmesi, kapalı alan oluşturma sağlanacak.  Bir diğer pazar yerini Şenyurt da açacağız.

KURAKLIK DÖNEMİ İDİ. İLÇENİN SU VARLIĞINI YÜZDE 50 ORANINDA ARTIRDIK.

İZİMİZ; Dönemimizde yaşanan kuraklık nedeni ile ve daha kaliteli su bulmak amacı ile Gemici leğen çayı aküferinde, Çayır köyde, Akören de Eymür mahallesinde, Gökdere de içme suyu sondajları yaptık. Kavşak Çayı havzasında Gecek köyü, Akören de belediyemizce İhtiyaç halinde devreye girecek yedek sahaların su hakları ruhsatları alındı.

SÖZÜMÜZ ; Gölet veya baraj yapılabilmesi için en başta yapılması gereken, su miktarlarının yıllara uzanan aylık, yıllık miktar ölçümlerinin yapılması idi. DEREBOĞAZI GÖLETİ VE GÖKDERE BARAJI için bu ölçümlerini resmi müracaatı mızı yaparak 2006 da başlatmıştık. Dereboğazı göleti yapıldı. Gökdere Barajını yapımını takip edeceğiz.

Bu gölet ve barajın içme suyu şebekesine arıtma dan geçecek şekilde bağlanmasını sağlayacağız.

E.serdar Kurşun (16)

İLÇEMİZİN EN CAZİBELİ, AKTİF SOSYAL ALANI GEMİCİ SAHİL PARK.

İZİMİZ ; Özellikle İlçe dışından gelenler için yeni bir turistik - ticari güzergah, aks oluşturmak amacı ile gemici sahilde, boydan boya kafelerin, yeme içme tesislerinin olduğu bir kesit  halinde  çevre ve işyeri düzenlemesi yapılmıştı. Belediyemiz imkanları ile yaptığımız ırmak üzerindeki bend sağlı sollu sahil boyuna   ayrı bir güzellik sağlıyordu.

SÖZÜMÜZ ; Yapılacak modern şişme savak ile dönemimde  yakaladığımız güzelliğin daha muhteşemini sağlayacağız. Ticari - turistik Güzergahı yeşil bir kuşak halinde nehir boyunca sağlı, sollu Adatepe den İstanbul yoluna kadar uzatacağız.

SAHİL HATTINDA ŞEHİR İÇİNDE Kİ MEYHANELERİ TAŞIDIK.

İZİMİZ ; Dönemimin sonuna doğru nehir sahil hattındaki meyhanelerlerde zuhur eden nahoş durumlardan aldığımız şikayet üzerine belediye meclisimizin kararı ile meyhanelerin aile çay bahçelerinin yoğun olduğu sahil hattından  taşınması kısmen  sağlandı. Gazino değil, yasaya uygun olarak içkili yer ruhsatı verildi. İptal edilen ruhsatları da içkili yer ruhsatı idi. Verilen ruhsata aykırı olarak gazino haline gelmesi takip mercilerinin konusudur.

SÖZÜMÜZ ; İnsanımızın olumsuz ortamlardan uzak, olumlu, nezih ortamlarda güvenli ve  esenlik içinde yaşaması  için gereken yapılacak.

E.serdar Kurşun (11)

İSTANBUL YOLU YOL SEVİYESİ TİCARİ ALAN BİZİMLE BAŞLADI.

İZİMİZ ; 2004 Öncesinde yapılan yol boyu binalarda işyerleri düşük kod veya yan yollara hitap ederken (Bilkent, Özpetek, Emek siteleri.. vb gibi)  dönemimizde binalar ticaretin artması için  ALT KATLAR BİTİŞİK NİZAM TİCARİ ALAN  olarak,  İstanbul yolu kodunda yaptırıldı. Arafat tepesi önündeki çukur alan ticari teşebbüsler için, İstanbul yolu koduna yükseltildi.

SÖZÜMÜZ ; İstanbul yolu bir ticari aks olarak korunacak ve geliştirilecek.

GÖKDERE AKÖREN SU İSALE HATTI TAMAMLANDI.

İZİMİZ ; Gökdere de vurdurduğum 4 adet içme suyu  sondajının  ve ihale aşamasındaki GÖKDERE BARAJINDAN  alacağımız suyu şehir şebekesine bağlayan, Akören - Gökdere  içme suyu isale hattı döşendi.

SÖZÜMÜZ ; Gökdere Barajının yapılmasını takip edeceğim.   Bir kuraklık durumu olması durumunda, Gökdere -  Osmancık hattının Dereboğazı göletine en yakın noktasından göleti besleyen bir isale hattı çekmek suretiyle  Kavşak Çayından gelen TÜM SU KAYNAKLARIMIZI DSİ 5. Bölgenin yaptırdığı OSMANCIK  ARITMA TESİSİNİ besleyen su kaynağı  haline getirmiş olacağız.

E.serdar Kurşun (8)

OSMANCIK EVİNİN RESTORASYONU.

İZİMİZ ; Osmancık Evinin yeri belediyemiz mülkiyetine alındı. Restore edildi.

SÖZÜMÜZ ; İlçemizdeki benzer ev ve konakların mülkiyeti alınarak veya yap işlet devret modeli ile aslına uygun şekilde yapılıp ilçe turizmine kazandırılacak.

KAMU ALANLARI BELEDİYEMİZE KAZANDIRILDI.

İZİMİZ ; Genelkurmay yazışmaları ile Askerlik şubesi bahçesi (Kent Park) ve Osmancık evi  belediyemize kazandırıldı.

SÖZÜMÜZ ; Uygun kamu alanları, ilçe jandarma komutanlığı, karayolları sahası projelerimiz için belediyemiz kullanımına alınacak.

AKŞEMSETTİN VE İMARET CAMİLERİNİN RESTORASYONU SAĞLANDI.

İZİMİZ ; Tarihi eserlerimizin restorasyonunu bir program dahilinde sıraya koyduk. Akşemsettin ve İmaret camileri restore edildi. Kalenin restorasyon ve ışıklandırma projesini hazırlattık.  Köprü ayaklarının açılması ile ilgili ilk yazışmaları başlattık.

SÖZÜMÜZ ; İbrikdar hz. türbesi, müştemilatı ve Koca Mehmet Paşa hamamı kamulaştırılarak restorasyonları sağlanacak.

E.serdar Kurşun (5)

ADA SPOR YERLEŞKESİ.

İZİMİZ ; Osmancık Şehir Stadyumu, ada spor kompleksi içinde saha ters çevrilmek sureti ile ve  çok amaçlı (basketbol, voleybol, tenis vb) sahalarını da içine alan spor yerleşkesi mantığında projelendirildi.  İnşaatına başlandı, drenajı yapıldı. Saha çevre betonları atıldı.

SÖZÜMÜZ ; Ada spor yerleşkesi çeşitli spor dallarını da içeren tesisleri ile büyüyecek.

ADATEPE VE KENT ORMANI MESİRE YERLERİ.

İZİMİZ ; Adatepe Dursun Otuzbir mesire alanı yapıldı. Yolu iyileştirildi. Fındıcak tan cazibe ile su getirildi. Elektrik hattı çekildi, trafo koyuldu. Lavabolar, büyüklü küçüklü çardaklar, çocuk oyun grupları ile adatepe yeniden şenlendi.

Koyunbaba mahallesinin üstü Kent Ormanı sahasının mera otlakiye bedeli ödendi. Ağaç bakımları yapıldı. Kent Ormanı altyapısı oluşturuldu. Kısmi imalatı başlatıldı.

SÖZÜMÜZ ; Bu iki alanımız çadır ve karavan kamp alanları ile geliştirilecek. Yeni mesire alanları yapılacak.

E.serdar Kurşun (2)

ÇELTİK BORSASI AÇILDI.

İZİMİZ ; Osmancık Toprak Mahsulleri yanında çiftçilerimizin ofise mal verememeleri halinde düşük piyasa fiyatlarına maruz kalmamaları ve   en kârlı satışlarını yapabilmeleri için Asri Mezarlık Camisi yanın daki parka koyduğumuz 2 adet prefabrik yapıda çeltik borsamızı Çorum Tahıl Borsası        bünyesinde faaliyete geçirdik. Bir süre çiftçilerimizin piyasa mağduriyetlerini önlemiş olduk.

SÖZÜMÜZ ;Tüm tahıllar için kent vizyonun da BORSA yapılanmamız sürecek.

BÖLGE YAPI TAŞLARI MTA YA ANALİZ ETTİRİLDİ.

İZİMİZ ; Osmancık çevresinde bulunan kum taşları, bazalt ve  granit kaynaklarının tetkiki sonucunda 5000 da potansiyel alanda  ADATEPE GRANİT TAŞININ kalitelisi tescil edildi. Dönemimiz de belediyemiz için kısmen fason üretim yapıldı.  Örnek olması için Koyubaba kitabesinin önüne döşendi. Yatırımcı beklediğimizi Çorum basını ile paylaştık. Daha sonra bir özel şirket tarafından  50 da lık işletme sahasında üretim başladı. Ulusoy tesisleri önü ve Çorum valilik önü bu taş ile döşendi.

SÖZÜMÜZ ; Bu muazzam kaynak işletilecek.

CAMİ KURAN KURSLARINA TAM DESTEK.

İZİMİZ ; 28 Şubat Post Modern Darbesinin, vesayetin gölgesinde  Ak parti nin ilk belediye başkanı olarak çoğu toplantılarda merdiven altı  dini faaliyetler diye ifade edilen dini etkinlikleri, müftülük ile görüştük. Diyanet in istediği standartlarda Kuran Kursları yapımı için belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik, bir çok camimiz de dönemimiz de yapılan bu hizmet yad edilmektedir.

SÖZÜMÜZ ; Kuran kursu binalarının elden geçirilmesi,  camilerimizin çevre düzenlemeleri, sosyal tesis imkanları artırılacak.

E.serdar Kurşun (1)

İLÇEMİZ DERNEK VE VAKIFLARINA EN ÇOK DESTEK DÖNEMİMİZDE VERİLDİ.

İZİMİZ ; İlçemiz merkezli ve yurt çapında hizmet veren vakıfların, derneklerin ilçemiz  şubelerine ve  ayrıca kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarının kültür ve eğitim faaliyetlerine en üst düzeyde destekler verildi.

SÖZÜMÜZ ; Diyanet nezaretinde dini stk lara, sosyal ve kültürel, sportif kulüp, dernek ve vakıflara desteğimiz  devam edecek.

OSMANCIKLI ÜNİVERSİTE OKUYAN GENÇLERİMİZE BURS VERİLDİ.

İZİMİZ ; Dönemin CHP li  yetkililerinin Anayasa  mahkemesine itiraz etmek sureti ile belediyelerin burs vermesini engellemerine  kadar, bursları mızı vermeye devam ettik.

SÖZÜMÜZ ; Lisans,    yüksek lisans ve doktora tezlerin de Osmancık temasını işleyen ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs desteği vereceğiz.

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU KURULDU.

İZİMİZ ; Çoğunluğu Orta öğretim gençlerimiz den oluşan bir GENÇLİK KOROSU oluşturuldu.

SÖZÜMÜZ ; Türk Halk müziği yanında, Türk Sanat müziği ve tasavvuf müziği korolarını da kuracağız.

E.serdar Kurşun (10)

OSMANCIK PİRİNCİ TABELALAR INDA VERGİ İNDİRİMİ.

İZİMİZ ; İstanbul Yolu boyun da

Pirinç imizin daha büyük tabelalar ile tanıtılmasını hedefledik ve teşvik ettik.

SÖZÜMÜZ; En asgari tabela vergisi alınacak.

TÜRKİYE NİN İLK TOKİ  UYGULAMALARINDAN BİRİ OSMANCIK TA YAPILDI.

İZİMİZ ; İlçemizde ilk TOKİ uygulaması 1. Etap TOKİ Koyunbaba Mahallesinde Arafat Tepe arkasında tamamlandı. Sonraki etaplar TOKİ konutları için mera vasfı değişikliği otlakiye ücreti yatırıldığı ve Zemin etütleri yapılanlar oldu.

SÖZÜMÜZ ; 2000 Adet daha TOKİ yapacağız.

HALA KULLANILAN BİRÇOK ARAÇ BELEDİYEMİZE KAZANDIRILDI.

İZİMİZ ; İstanbul Bağcılar Belediyesi ile kardeş belediyecilik kapsamında bir çok araç, buradan temin edildi. İzmit Büyükşehirden aldığımız AĞAÇ SÖKME MAKİNASI çevre illerde ve çorum merkezde yoktu. İlçemiz ile beraber, çevre illerden çoğu kamu kurumuna hizmet verildi.

SÖZÜMÜZ ; Belediyemize ziraat ve inşaat hizmetleri için spesifik makina, alet ve ekipmanlar parkı kurulacak ve araç parkımız geliştirilecek.

ASRİ VE GEMİCİ MEZARLIKLARI GÜZELLEŞTİRİLDİ.

İZİMİZ ; Yollar parke döşendi, Çardaklar yapıldı.  Boş olan alanlar ağaçlandırıldı. Yeni parseller oluşturuldu.

SÖZÜMÜZ ; Yeni mezarlık alanı tespiti yapılacak. Ağaçlandırma, yolların yapımı, parsel işleri önceden tamamlanacak.

E.serdar Kurşun (4)

KENT ATIK VE GÖRÜNTÜ TEMİZLİĞİ BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINDI.

İZİMİZ ; Burası okulun, burası hastanenin, burası karayollarının denilerek, kamu alanları belediye temizlik alanı dışına alınmadan, şehrin her köşesi bir bütünlük içinde, atık ve görüntü temizliği hizmeti aldı.

SÖZÜMÜZ ; Her yerin temizliği belediyenin sorumluluğundadır bilinci ile temizlik faaliyetlerimizde kamu alanları tarafımızdan,  özel kişiliklerin ki ise mekan sahiplerine yaptırılacak.

OSMANCIK 97 ÇELTİK ÇEŞİT İ TESCİL EDİLDİ.

İZİMİZ ; Osmancık Belediyesinde 1995 yılında göreve başladım. Uzun dane, randıman yüksekliği için dane de camsı yapı, yatmaya dayanıklılık için kalın sap, verim için, Türkiye - Osmancık enlem inde   bayrak yaprağın güneşe olan açısı, verimlilik düzeyi, bin dane ağırlığı gibi bir çok kriter üzerinden 100 den fazla çeltik çeşiti  kitabi, teorik olarak tarandı. Bunlardan, 38 adeti 3 er tekrarlama olacak şekilde 3*5 15 m2 lik parsellerde denendi ve 6 çeşit e indirildi. Nihayetinde bu 6 çeşit arasında yapılan eleme ile TR 427 ıslah kodlu çeşit in istenen kriterlerde öne çıktığı görüldü.

İlgili mercilerden Osmancık Belediyesi Ziraat Mühendisliği birimimiz adına yapılan yazışmalar sonucu TR 427 ıslah kodlu çeşit OSMANCIK 97 olarak tescil edilmiştir.

Dönemin Belediye Başkanı Rahmetli Avni Kılıç Bey,  başında bulunduğum bu çalışmalarım için beni takdir etmiş ve birim hizmetimizi tüm hemşerilerimize anlatmıştır. Onun ikinci kez belediye başkanlığını kazanmasında bu tescil çalışmamızın da katkısı olması beni ziyadesi ile mutlu etmiştir.

Osmancık 97 çeltik çeşiti TR....,TR..., TR...., diye uzayıp giden yüzlerce  melezlenmesi araştırma enstitüleri tarafından yapılıp, takip edilen  çeşit içinden belli kriterler  çerçevesinde,  üzerinde seçme emeğimizin   olduğu bir çeltik çeşitidir. Bu emek verilmeden tescili yapılan çeltik çeşitleri yokmudur? Vardır. Örnek verelim trakya bölgesinden ilçe isimleri İpsala, Meriç, Ergene çeltik çeşitleri ve hatta Kargı ilçemizin dahi adına tescil edilmiş çeşit ismi var. Duyduk mu bunları hayır! Bu çeşitlerin tescilinde seçme emeği yok. Dolayısı ile vasat çeşitlerdir. Adları anılmamaktadır, ekim sahaları yoktur.

Bu seçim işleminin bir şartı olan çiftçi görüşlerinde bizlere deneme arazisi tahsis eden Recep Gelgel in, rahmetli Şaban Gürer beylerin ve ilçemiz önder çiftçilerimizin de kanaatleri alınmıştır.

Ayrıca Belediye başkanlığım dönemimde Osmancık 97 markasının korunması için Türk Patent Enstitüsüne  14.12. 2005 tarihinde de marka tescilini yaptırdım.

SÖZÜMÜZ; Daha verimli ve kaliteli zirai çeşitler için çalışmalarımız sürecek. Vaatlerimiz arasına TARIM VE HAYVANCILIK ARAŞTIRMA SAHASI nın tahsisini bunun için koyduk.

SICAK SU ARAŞTIRMALARI  SONDAJ AŞAMASINA GETİRİLDİ.

İZİMİZ ; İlçemize getirilen uzman jeolog heyet tarafından bölgedeki kaya oluşumları üzerine  yapılan  incelemeler sonucu sıcak su sondajı nın yapılabileceği kararına varıldı.

SÖZÜMÜZ ; Kaplıca turizminin ve seracılığın gelişmesi için termal su sondaj çalışmamızı  gerçekleştireceğiz.

E.serdar Kurşun (11)

BÖLGE MANEVİ  BÜYÜKLERİNİN TÜRBE VE MÜŞTEMİLATLARINA DONANIM VE TADİLAT  DESTEĞİ!

İZİMİZ ; Başta Koyunbaba Hazretleri (Seyyid Ali) olmak üzere, çoğu İstanbul fethinin gazileri  Dodurga Çiftlik Hüsem Dede, Obruk Mehmet Dede, Çayırköy Ahi Baba, Baltacı Menevşe Dede nin köy, türbe ve çevre yapıları na destek olundu. Mehmet Dede ve Hüsem Dede tarihi yapıları Vakıflar Bölge Müdürlüğüne iletildi tescilleri sağlandı.

SÖZÜMÜZ ; Tarihi şahsiyetlerin ve bölgemizde manevi önderlik yapmış büyüklerimizin hatırasını gün yüzüne çıkartacağız, yaşatacağız.

BELEDİYE YAZ KAMPI!

İZİMİZ ; Ordu Ünye Çınarsuyu Orman Kampında hemşehrilerimize 3 ay boyunca 15 er gün 6 tur koru alanında kamp ve denize girme imkanı sağlandı.

SÖZÜMÜZ ; Benzer kamplar Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu sahillerindeki kamu sahil tesislerinde, milli park ve mesire alanlarında hemşehrilerimizin imkanına sunulacak.

AKDENİZ, KARADENİZ VE EGE-EDREMİT TURLARI!

İZİMİZ ; İlçemiz de ilk defa Belediyemiz sponsorluğunda, sonradan çoğu belediye ye de ilham olduğunu düşündüğümüz Kültür Turları başlatıldı.Konya, Alanya, Trabzon, Rize, Ayder yaylası, Ardeşen, Hopa, Artvin, Kafkasör Yaylası Balıkesir- Edremit termal tesislere geziler düzenlendi.

SÖZÜMÜZ ; Çok kaliteli rehberler eşliğinde ailelerimizin katıldığı yurt içi ve yurt dışı kültür turları düzenleyeceğiz.

BÖLGENİN TEK BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU!

İZİMİZ ; Çorum ve tüm çevre iller  dahil Kültür Bakanlığından ödenek alan tek Belediye Şehir Tiyatrosu  Osmancık oldu. 1600 kişiye tiyatro eğitimi verdik ve sahnede rol almaları sağlandı. Bütün liseler ile müşterek tiyatro etkinliği yapıldı. Bir çok önemli şahsiyetin hayatı sahnelendi

SÖZÜMÜZ ; Şehir Tiyatro muzu yeniden kuracağız. Artık tüm sanat etkinliklerinin eğitimi veren bir " Belediye Sanat Merkezi" nin oluşturulmasının zamanı geldi de geçiyor bile.

TÜRK DÜNYASI MÜZİK TOPLULUĞU İLÇEMİZDE!

İZİMİZ ; Koyunbaba Hazretlerini Anma Günleri ve Hıdırellez Şenlikleri ayrıca Pırlanta Pirinç Festivaline bir çok kez iştirak ettiler. Bir konserlerinde hemşehrilerimize sürpriz yaparak, "sende mi aşıksın" diye başlayan  Damat Giydirme ilahisini besteleyip icra ettiler.

SÖZÜMÜZ ; Kültür Bakanlığının çok seçkin saz ve söz topluluklarını,  Müzikle tedavi gruplarını ilçemize getireceğiz.

KÜLTÜR SİTESİ YAZLIK SAHNESİ.

İZİMİZ ; Kültür sitesi kapalı alanının tüm iç donanım imkanları açık havada da kullanılmak üzere, site arkasından sahne girişi açılarak YAZLIK SAHNE oluşturuldu. Başta Koyunbaba Anma Etkinlikleri ve Pırlanta Pirinç Festivali açık hava   etkinlikleri olmak üzere bir çok etkinliklerimizi bu sahnede gerçekleştirdik.

SÖZÜMÜZ ; Açık hava konserleri ve sanat etkinlikleri için yazlık sahneler, amfi  tiyatrolar yapacağız.

TÜRKİYE DE DEVLET TİYATROLARININ GELDİĞİ İLK İLÇE OSMANCIK!

İZİMİZ ; Çoğu il merkezine  bile gelmeyen Devlet Tiyatroları ilçemizde bir çok kez sahne aldı. Devlet Tiyatrolarının standartlarına göre Kültür Sitemizde sahne boyutlarının büyütülmesi, malzeme giriş yerlerinin, soyunma odalarının yeniden inşaa edilmesi ile bu hizmet halkımıza sunuldu.

SÖZÜMÜZ ; Yeni KÜLTÜR MERKEZİMİZ devlet tiyatrolarının ve dier tüm kültürel ve sanatsal aktiviteler için yüksek standartlarda inşaa edilecek. Devlet Tiyatroları yeniden  ilçemize gelecek.

YÜKSEK OKUL YERLEŞKE ALANI.

İZİMİZ ; İleriki yıllarda artan ihtiyaçlar dikkate alınarak, Yüksek okuldan şu anki öğrenci yurtlarını da içine alan saha, Şehir ve bölge  planlama konusunda hizmet alımı yapılarak "üniversite yerleşke alanı" olarak imar planına    işletildi. Hitit Üniversitesine yatırım yaptırmak amacı ile, saha tahsisi yapıldı. Nitekim Yüksek okul yurtları bu sahaya yapıldı.

SÖZÜMÜZ ; Telafisi mümkün olmayan imar uygulamalarını önlemek için, 1/20.000 lik bölge planlarını yapmak sureti ile Potansiyel Eğitim, spor, sanayi, ticaret, konut alanlarımızın isabetle belirlenmesi sağlanacak.

TARİHİ ESER TESCİLLERİMİZ

İZİMİZ ; Tarihi Sakız Ağaçları, Yedi kızlar mezarlığı, Mehmet dede, Hüsem dede tarihi yapıları dönemimizde tescillendi.

SÖZÜMÜZ ; Tarihi kalıntılar, kaya yolları gibi Kültür ve doğa  varlıklarımızın tescil işlemlerine devam edilecek

HAYVAN BARINAĞI

İZİMİZ ; Adatepe mevkiinde Sahipsiz sokak hayvanlarının bakımı,  kısırlaştırılması için barınak yapıları oluşturuldu. Çok sayıda kısırlaştırma işlemi yapıldı.

SÖZÜMÜZ ; İçinde evcil hayvan otelinin de bulunacağı Sahipsiz Hayvan Barınağı ve Bakım merkezimizi kuracağız.

AT KONAKLAMA TESİSİ.

İZİMİZ ; At yarışı sahası yanında  Festivalimizin vazgeçilmezi at yarışmalarına gelen at sahiplerinin atlarını konaklatacakları ve dier zamanlarda hemşehrilerimizin kendi atlarını konaklatacakları bazıları 2 atlık 8 adet oda ve samanlık inşaa edildi.

SÖZÜMÜZ ; Festival alanına Binicilik tesisi yapacağız.

AV VE YABAN HAYATINA KATKI.

Kağıt bardakta kura çekimi ile mahalle muhtarı belirlendi, diğer aday itiraz etti Kağıt bardakta kura çekimi ile mahalle muhtarı belirlendi, diğer aday itiraz etti

İZİMİZ ; "GEYİKLER SALINDI" "Koyunbaba nın Geyikleri geri geldi" manşetleri ile Milli parklardan getirdiğimiz Geyikleri  Fındıcak Dağına saldık.

"KEKLİK VE SÜLÜN DAMIZLIK TESİSİ"

Adatepe Türbin karşısı alanda kurduğumuz Keklik, Sülün damızlık tesisinden aldığımız  yumurtayı  Kuluçkahanemizde üreterek, büyüttük. Yaban hayatına alışmaları, uçmaları için voliyer sahası oluşturuldu. Binlercesi doğaya salındı.

" KARACALAR"

Hanefi ve Abdullah yaylasından getirilen karaca yavruları büyütüldü 5 adet 'karaca çekirdek ailesi" oluşturuldu.

SÖZÜMÜZ ; Yaban hayatını en üst seviyede destekleyeceğiz, kontrollü avcılık geliştirilecek.   Avlaklar kuracağız.  Bu konuda süprizlerimiz devam edecek.

İSTANBUL YOLU KAMİL KAVŞAĞI.

İZİMİZ ; Kamil yoluna doğru, yüksek okula kadar,  çift şeritli, refüjlü yolun yapımını Karayolları ile yaptığımız görüşmeler ile müşterek makina temini ile başlattık.

SÖZÜMÜZ ; Benzer kavşak, refüj, çift yol uygulamamız devam edecek.

KULUÇKA MAKİNESİ ALINDI.

İZİMİZ ; İlçemizde hem ekin, hemde çeltik hasatında Biçerdöver   kayıplarını ekonomiye kazandırmak için güdülebilir kanatlı olarak hindi yetiştiriciliği başta olmak üzere kuluçkahane kurduk.  Dönemimize denk gelen kuş gribi nedeniyle kısmi üretim yapabildik.

SÖZÜMÜZ ; Bu tesise ihtiyacımız var. Yeniden kuracağız. Damızlık tesisi kurup, üreticimiz için kanatlı civcivi temin edeceğiz.

KONSERLER BÖLGEDE SES GETİRDİ.

İZİMİZ ; Adını dönemimde Pırlanta koyduğum, Pirinç Festivalimiz deki  sanatçılar ilçemizin ve pirincimizin tanıtımında güçlü etki oluşturdu.

Muazzez Ersoy, Orhan Ölmez, Burak Kut, Fatih Kısaparmak gibi sanatçılar festivalimizde sahne aldılar.

SÖZÜMÜZ ; Kaliteli ve Ünlü Sanatcıları ilçemize getireceğiz.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ OSMANCIK YÜKSEK OKULUNUN AÇILMASI.

İZİMİZ ; 2004 te 28 Şubat post modern darbenin etkisi devam ediyordu. Belediye AK partiye geçince ilçemize yüksek okul kurma teşebbüsünün akamete uğradığı hatta bu defterin kapandığı iddia ediliyordu. Bu şartlarda meseleyi siyaset üstü bir memleket meselesi kabul edip bütün kesimlerden, partilerimizden, destek talep ettim. Ankara daki bürokrasi gücümüzüde harekete geçirerek bir komisyon çalışması ile eksikler tamamlandı ve yüksek okul açıldı.

SÖZÜMÜZ ; İlçemizin ihtiyacı olan yüksek okul bölümlerinin gelmesini sağlıyacağız.

5 YIL BOYUNCA ARALIKSIZ BİNLERCE M2 PARKE TAŞI DÖŞENDİ..

İZİMİZ ; Dönemimiz de kendi makinalarımız ve imkanlarımız ile parke taşı üretimi yaptık. Belediye tarihinde birim zaman a en fazla parke taşı döşenen dönemdir.

SÖZÜMÜZ ; Parke uygulamasına devam edeceğiz.

KIZILIRMAK'IN ÜSTÜNE BENT YAPILDI

İZİMİZ ; Belediyemizin kendi imkanları ile Kızılırmak üstüne bent yaptık. Yaptığımız açılır kapanır bent sayesinde Koyunbaba Köprüsüne doğru suyun göllenmesini sağladık. Gezinen Tekneleri ve yaşanan güzellikleri  halkımız hatırlayacaktır.

SÖZÜMÜZ ; Daha iyisini Şişme Savak olarak yapacağız. Çok daha muhteşem görüntüler ve su etkinlikleri bizleri bekliyor.

CAMİ BAHÇELERİNİN ÇEVRE DÜZENLEMELERİ.

İZİMİZ ; Diyanet İşleri Başkanlığının bugünkü iradesine  uygun  olarak çocuklarımızın cami ye yakın olmaları için cami bahçelerimizin bir bölümüne oyun gruplarının olduğu parklar yapıldı. ( İmaret, Asri Mezarlık, Akşemsettin..vb gibi)

SÖZÜMÜZ ; Cami bahçelerine hanım cemaatin vakit ve cuma namazlarını kılabilecekleri, hanımlar mahfiline rahatlıkla geçebilecekleri  Kamelyalar,  çardaklar ve bahçe düzenleleri yapılacak. Çocuklar  cami bahçesinde zaman geçirirken, hanımların  onlara nezaret edebilecekleri nezih ortamlar sağlanacak.

ÇİFTLİKLER MAHALLESİNDEN  KARAPINARA GEÇİŞ.

İZİMİZ ; Hala 18 sene önce kavşak çayı üzerine koyduğumuz "Büz" ile ulaşım sağlanıyor.

SÖZÜMÜZ ; Buraya bir köprü mutlaka yaptırılacak.

İMARET AŞEVİ Nİ HİZMETE AÇTIK.

İZİMİZ ; İmaret camimizin tarih boyunca verdiği aşevi hizmetinin  hatırasına uygun olarak, asırlar sonra İmaret Aşevi ni  ramazanlar da günlük yüzlerce kişiye yemek verecek şekilde hizmete açtık.

SÖZÜMÜZ ; Aşevi in imkanlarını artıracağız. Restore edilen Koyunbaba külliyesi nde orijinal mekanında yeni aşevi hizmete alınacak.

KENTİN GÖRÜNTÜ VE ATIK  TEMİZLİĞİ BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINDI.

İZİMİZ ; Burası okulun, burası hastahane nin, burası karayollarının denilerek, kamu alanları belediye temizlik alanı dışına alınmadan, şehrin her köşesi bir bütünlük içinde, atık ve görüntü temizliği hizmeti aldı.

SÖZÜMÜZ ; İlçemize yakışmayan mekan ve görüntü kirlilikleri ortadan kaldırılacak.  Dönemimizdeki temizlik standardına yeniden ulaşılacakcak.

PARK BAHÇELER HİZMETİ EN ÜST SEVİYEDE İCRA  EDİLDİ.

İZİMİZ ; Belediye de Park bahçeler Müdürü olarak çalıştığım ve Belediye başkanlığım  dönemimde kişi başına düşen yeşil alan metrekare miktarını, ileri ülkeler standartına kadar çıkartmak ile ilgili gayretimiz devam etti. Bu hedef ile bir çok park, bahçe ve çevre düzenlemesi  yaptım.

SÖZÜMÜZ ; Osmancık ta kişi başına düşen yeşil alan miktarı gelişmiş ülkeler ortalamasını geçecek.

Editör: Yılmaz Yolcu