Yüzlerce Osmancıklıyı restoranlarında istihdam eden Burhan Uludağ’ın adı 2 yıl önce Koyun Baba Mahallesinde bulunan caddeden kaldırılmıştı. Uludağ’ın adı aynı mahallede başka bir caddeye verilecek.

Osmancık Belediye Meclisi 2021 yılında aldığı karar doğrultusunda Org. Ahmet Çörekçi Caddesi ve Burhan Uludağ Caddesi’nin adlarını değiştirmişti. Org. Ahmet Çörekçi Caddesi’nin adı Alparslan Türkeş Caddesi olurken, Burhan Uludağ Caddesi’nin adı da Rıfat Göbel Caddesi olmuştu.

Kısa bir süre sonra adları değişen caddelere yeni adların yer aldığı tabelalar asılırken, yüzlerce Osmancıklıyı restoranlarında istihdam eden Burhan Uludağ’ın adının kaldırılması birçok kişi tarafından hoş karşılanmamıştı.

Tüm gelişmelerin ardından geçtiğimiz günlerde toplanan Belediye Meclisi Burhan Uludağ’ın adının Koyun Baba Mahallesinde başka bir caddeye verilmesini görüştü.

Kızılay Sungurlu'da Butik'i açıyor Kızılay Sungurlu'da Butik'i açıyor

Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne gelen Burhan Uludağ’ın adının ilçede bir caddeye verilmesini içerek dilekçeyi görüştü.

Dilekçede merkezi Ankara da bulunan Uludağ Restoranlarda Osmancıklı olup, 450 kişinin istihdam edildiği için Uludağ Restoranların sahibi Burhan Uludağ’ın isminin, İlçemizde uygun olan caddeye (Vatan Caddesine) verilmesinin talep edildi.

Mecliste yapılan görüşmeler sonucunda, konunun ön inceleme yapılmak üzere Kültür ve Sosyal İşler Komisyonuna havale edilmesine Oy Birliğiyle Karar verildi.

Editör: İlkay Sever